Skip to main content

TIPS MEMBELI KASUT

Kasut merupakan benda yang paling penting dalam bergaya. Tanpa pemilihan kasut yang sesuai, penggayaan akan nampak lebih lucu. Setiap orang mempunyai cita rasa masing-masing. Apa yang penting ketika membeli kasut, ia kena memenuhi segala aspek yg kita mahu seperti harga,kualiti dan tahap keselesaan kasut itu. Hari ini Zul akan kongsikan sedikit tips membeli kasut. Apa lagi sekarang ni raya dah nak dekat. hehehe.



TIPS MEMBELI KASUT

1. Beli kasut pada waktu siang atau petang untuk mendapatkan ukuran kasut yang tepat dan selesa.


2. Berdiri tegak dan cuba berjalan-jalan untuk memastikan kasut yang dibeli selesa.


3. Pastikan anda memakai kedua-dua kasut ketika mencuba.


4. Elak terburu-buru membeli kasut dan sentiasa mengikuti perkembangan semasa.


5. Jangan mencuba kasut ketika sedang duduk sambil mencuba sebelah kasut saja.


6. Elak membeli kasut tanpa mencuba dan hanya berpandukan saiz semata-mata kerana saiz kasut berbeza mengikut jenama kasut.


7.  Elak memilih kasut yang dirasakan muat-muat saja kerana ia mungkin akan timbul masalah lain seperti melecet.

Lihat juga ini : Ramai Wanita Pilih Kasut Pembunuh ( Bahaya kasut Tumit Tinggi )

Tips membeli kasut , tips kasut , kasut , tips , cara beli kasut , cara memilih kasut.

Comments

  1. Berguna info nie... Tapi kalau zumal pergi beli sorang2 confirm tips pun lupa sebab segan duk pilih sorang2 kekadang sampai silap pilihan ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya..saya pun camtu..kadang jurujual tu tgk semacam je. tu yg tak suka beli kasut sorang2 :3

      Delete

Post a Comment

Kritikan Seorang Engineer Bertauliah

Popular posts from this blog

Tubuh Mongelku Di Kucup.. Di Isap.. Di Ramas Sepuas-puasnya

Kisah hidupku bermula di sebuah pub terkenal di ibu kota. Aku ditempatkan disuatu tempat yg sempit bersama 19 yg lain Tauke Leong yaaaa..aku masih ingat nama itu..dialah yg memiliki kami..Suatu malam datang seoranglelaki bernama Joe. Aku tak pasti apa yg dibincangkan oleh Joe dgn Taukey Leong..apa yg aku ingat..setelah itu Joe menghampiri dan membawa aku pergi..aku resah meninggalkan kawan yang lain.

Mereka hanya mampu melemparkan pandangan sayu penuh simpati? simpati padaku dan jugak pada diri mereka sendiri..kerna mereka sedar? mereka juga bakal menerima nasib yang sama? Joe membawa aku berjalan ? jalan menyusuri kaki lima ibu kota dengan riang..sungguh indah pemandangan bandaraya ini alangkah bahagianya jika aku dapat menikmati malam-malam begini tanpa kongkongan..tanpa perlu menjadi hamba kepada sesiapa..

Tiba Joe berhenti..melabuhkan punggung sambil tersenyum, menyeringai seolah-oleh ada sesuatu yg sedang mengeletek nafsunya perlahan-lahan Joe menyentuh tubuhku..dilurut-lurutnya …

Kenali Hafiz Mahamad

Wow ! Tak sangka mamat ni makin popular dikalangan gadis-gadis. Well, ramai pompuan nak boyfriend dia macam Hafiz Mahamad kan. Siapa je tak mau dilayan macam princess. Okay, buat yang masih tak kenal siapa Hafiz Mahamad ni, boleh lah Stalk Instagram, Twitter dan FB dia. Buat lelaki-lelaki diluar sana, boleh la ambil inspirasi dari dia. Hehehe



Instagram           :@Hafizmahamad
Twitter               : @Hafizmahamad
Facebook           :  Hafiz Mahamad

ZULASRI : Power shall ! 

JOM TERJAH STORY NI JUGA :
Bagaimana badan kita beroperasiJenis denda yang guru lakukan di sekolahProjek bahasa asing Kem Bina Insan guru Vokasional Mid Night Movie - The Hunger Games MockingJay

Cara mengambil SPM semula

Untuk mendapat kerja di institusi kerajaan dengan kelayakan SPM sekarang ni amat sukar. Banyak persaingan berlaku diantara pelajar lain. Semakin ramai pelajar Malaysia semakin pandai dengan mendapat keputusan yang cemerlang. Baru-baru ini, aku mendapat email daripada seorang sahabat blog yang mempertanyakan bagaimana untuk mengambil SPM semula. Okay, sebelum kita ingin mengambil peperiksaan ulangan, kita hendaklah berpegang dengan syarat yang diberikan oleh Kementerian.


Syarat Pendaftaran Peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM)


Pelajar Tingkatan Lima Sekolah Menengah Kerajaan / Sekolah Menengah Bantuan Kerajaan / Sekolah Swasta yang diiktiraf oleh Kementerian Pelajaran Malaysia.
atau

Mereka yang pernah menduduki PMR sekurang-kurangnya 1 (satu) tahun sebelum mendaftar untuk menduduki peperiksaan SPM.
atau
Mereka yang pernah menduduki peperiksaan SPM / SPM(V) / SPVM / MCE / SC / FMC.
atau
Mereka yang telah mencapai umur 19 17 tahun pada 1 Januari dalam tahun peperiksaan SPM semasa.

Merek…