Skip to main content

Selamat Hari Raya Aidilfitri Dari Engineer Malaya Revenge




Alhamdulillah, Setelah sebulan kita berpuasa akhirnya tiba juga Hari Raya Aidilfitri. Seminggu sebelum raya,Zul sibuk sikit. Mana nak cat rumah, mana nak buat kuih raya, mana nak prepare duit raya. Pokoknya memang busy lah. Jadi dikesempatan ini, Zul ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri buat sanak saudara yang mengenali diri ini serta rakan-rakan blog yang dikasihi sekalian. Ampun dan maaf dipinta jika Zul terkasar bahasa,tak terjawab soalan anda,tersalah bagi info dan macam-macam lagi. Kalau ada yang tak puas hati lagi, anda boleh hubungi Zul je Ok? Kita selesaikan sama-sama. Sesungguhnya Zul juga hanyalah insan biasa yang tak lari dari melakukan kesalahan. Tak lupa juga halalkan makan minum Zul. Kalau ada Hutang tu, PM Zul cepat-cepat. Nanti kalau dah dapat duit raya Zul balas ok?.hehehe. Apa cerita hari raya korang? kongsikan kisah anda dengan Zul. Nak juga tau..hehe.




ADMIN : SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI ! MAAF ZAHIR DAN BATIN


Comments

  1. Selamat Hari Raya Zul..kosong-kosong ok.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat raya !! hehe maaf zahir batin. 0-0 :3

      Delete
  2. Selamat hari raya, maaf zahir dan batin. :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Kritikan Seorang Engineer Bertauliah

Popular posts from this blog

Tubuh Mongelku Di Kucup.. Di Isap.. Di Ramas Sepuas-puasnya

Kisah hidupku bermula di sebuah pub terkenal di ibu kota. Aku ditempatkan disuatu tempat yg sempit bersama 19 yg lain Tauke Leong yaaaa..aku masih ingat nama itu..dialah yg memiliki kami..Suatu malam datang seoranglelaki bernama Joe. Aku tak pasti apa yg dibincangkan oleh Joe dgn Taukey Leong..apa yg aku ingat..setelah itu Joe menghampiri dan membawa aku pergi..aku resah meninggalkan kawan yang lain.

Mereka hanya mampu melemparkan pandangan sayu penuh simpati? simpati padaku dan jugak pada diri mereka sendiri..kerna mereka sedar? mereka juga bakal menerima nasib yang sama? Joe membawa aku berjalan ? jalan menyusuri kaki lima ibu kota dengan riang..sungguh indah pemandangan bandaraya ini alangkah bahagianya jika aku dapat menikmati malam-malam begini tanpa kongkongan..tanpa perlu menjadi hamba kepada sesiapa..

Tiba Joe berhenti..melabuhkan punggung sambil tersenyum, menyeringai seolah-oleh ada sesuatu yg sedang mengeletek nafsunya perlahan-lahan Joe menyentuh tubuhku..dilurut-lurutnya …

Kenali Hafiz Mahamad

Wow ! Tak sangka mamat ni makin popular dikalangan gadis-gadis. Well, ramai pompuan nak boyfriend dia macam Hafiz Mahamad kan. Siapa je tak mau dilayan macam princess. Okay, buat yang masih tak kenal siapa Hafiz Mahamad ni, boleh lah Stalk Instagram, Twitter dan FB dia. Buat lelaki-lelaki diluar sana, boleh la ambil inspirasi dari dia. Hehehe



Instagram           :@Hafizmahamad
Twitter               : @Hafizmahamad
Facebook           :  Hafiz Mahamad

ZULASRI : Power shall ! 

JOM TERJAH STORY NI JUGA :
Bagaimana badan kita beroperasiJenis denda yang guru lakukan di sekolahProjek bahasa asing Kem Bina Insan guru Vokasional Mid Night Movie - The Hunger Games MockingJay

Cara mengambil SPM semula

Untuk mendapat kerja di institusi kerajaan dengan kelayakan SPM sekarang ni amat sukar. Banyak persaingan berlaku diantara pelajar lain. Semakin ramai pelajar Malaysia semakin pandai dengan mendapat keputusan yang cemerlang. Baru-baru ini, aku mendapat email daripada seorang sahabat blog yang mempertanyakan bagaimana untuk mengambil SPM semula. Okay, sebelum kita ingin mengambil peperiksaan ulangan, kita hendaklah berpegang dengan syarat yang diberikan oleh Kementerian.


Syarat Pendaftaran Peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM)


Pelajar Tingkatan Lima Sekolah Menengah Kerajaan / Sekolah Menengah Bantuan Kerajaan / Sekolah Swasta yang diiktiraf oleh Kementerian Pelajaran Malaysia.
atau

Mereka yang pernah menduduki PMR sekurang-kurangnya 1 (satu) tahun sebelum mendaftar untuk menduduki peperiksaan SPM.
atau
Mereka yang pernah menduduki peperiksaan SPM / SPM(V) / SPVM / MCE / SC / FMC.
atau
Mereka yang telah mencapai umur 19 17 tahun pada 1 Januari dalam tahun peperiksaan SPM semasa.

Merek…