Skip to main content

Posts

Showing posts from July, 2013

Bergaya Smart Stail 'Nerdy'

Smart Nerd

Siapa kata golongan 'nerd' tidak boleh bergaya dan gaya ulat buku tidak menarik untuk digayakan? Golongan yang digambarkan sebagai si bijak, berkaca mata tebal dan tidak pandai bergaya ini sering dilabel sebagai orang yang ketinggalan zaman. Kini, stail 'nerd' tidak lagi menjadi bahan ketawa sebaliknya gaya mesti diikuti oleh kebanyakan jejaka.



SMART NERD

Permainan warna hitam dan putih adalah warna selamat untuk berpenampilan formal. Pilih kemeja berlengan panjang berwarna putih dan padankan dengan tali leher skinny berwarna hitam. Jika anda mengenakan kemeja putih berlengan pendek, anda boleh membangkitkan mood retro ke pejabat. Seluar skinny dan tali pinggang hitam memang tidak boleh dipisahkan.



Penampilan tidak cukup 'nerd' tanpa padanan aksesori seperti braces suspenders. Pilih braces suspenders skinny berwarna hitam untuk memberi kontra pada kemeja anda. Cermin mata bulat vintage seperti kegemaran mendiang John Lennon dan dipopularkan oleh Johnny…

PANAS : Lelaki dibunuh, diikat Dan dimalukan

SALAM SATU BLOGGER !
Sebenarnya aku pun tak tahu lah apa nak jadi dengan dunia sekarang ni. Semakin hari semakin menakutkan. Baru je tadi aku tengok-tengok youtube, terjumpa pula video ni. Video ni kira panas juga lah kat youtube sekarang. Motif pembunuhan mungkin dendam. Tapi yang kesiannya, sudahlah dibunuh, di aibkan pula tu. WOW.  Cuba tengok video kat bawa ni. Semoga menjadi pengajaran buat kita semua ye kawan-kawan. EEee Seram !

OH ! OH ! PUASA PERTAMA KU

HACHOO !! HACHOO! HACHOOO!
Itu lah yang berlaku pada hari pertama aku berpuasa. Aku pun tak tau kenapa hidung aku ni selalu bermasalah. Hari ini cuaca begitu sejuk sekali. Hujan turut membasahi bumi sabah di bawa bayu ini. So apa cerita hari pertama berpuasa korang ? Ada yang curi-curi makan tak? hehe.
Puasa pertama ni aku ada masalah sedikit. Masalah dengan hidung sendiri. Hari pertama puasa je pun aku dah di uji oleh Allah tapi ini bukanlah alasan untuk aku berbuka awal kan? haha Kalau masih budak-budak mungkin ya lah kot. haha.. Lagi satu, kita tidak akan di uji di luar kemampuan kita betul tak ? hohoho alah ! selsema je pun kan. Tapi selsema aku ni dah kira tahap kronik tau. Tak henti-henti dari pagi sampai lah waktu berbuka. Ni nak buat post ni pun habis screen laptop ni basah..hahahaha ! 


Petang tadi aku pun jalan lah sorang-sorang menuju ke baazar Ramadhan. Punya lah banyak makanan yang dijual disana. Macam nak borong je semua itu. Maklumlah kan seharian tak makan. Kalau dah nampa…

OH ! OH ! RAMADHAN TIBA LAGI

ASSALAMMUALAMIKUM DAN SALAM SATU MALAYSIA VIEWER !
Sekian lama aku tak update blog ini. Makin menurun pula viewer blog ini. Sory sangat ok tak dapat nak update. Aku pun busy memanjang,tak dapat nak internet sangat. hoho

Baiklah, tepat 10 Julai 2013 adalah hari untuk seluruh umat Islam berpuasa. Harap dapat puasa penuh lah ye. Waktu-waktu puasa ni memang banyak lah dugaan yang kita kena hadapi. Selain daripada menahan diri daripada makan dan minum, kita juga mesti menjaga hati dan mata kita daripada terus melakukan dosa. Dibulan puasa ni, baik kita banyakkan amalan kebaikan kan?. Dosa aku yang lalu-lalu ni pun tak tahu lah nak cover macam mana. Mengharap pengampunan daripada Allah je ni. 
Setiap orang pasti ada pengalaman pertama kali puasa kan ? 
Aku start puasa masa umur 7 tahun. Tapi waktu tu aku cuma puasa setengah hari je. Maklumlah, budak-budak mana lah tahan tengok makanan depan mata kan? Baru puasa setengah hari je dah macam tak makan seminggu. Dulu waktu kecik-kecik, Mama aku beri…