Skip to main content

Posts

Showing posts from April, 2014

The Body Shop Beach Cleanup 2014

ASSALAMMUALAIKUM DAN SALAM SATU MALAYSIA !
Sabtu lalu ( 12 April 2014 ) The Body Shop Sabah telah menganjurkan satu aktiviti amal yang berlangsung di Pantai Tanjung Lipat Likas, Sabah. Pelbagai aktiviti yang telah diatur untuk para peserta yang mengikuti aktiviti amal tersebut. Antaranya adalah membersihkan Pantai Tg.Lipat ,mencari hadiah misteri daripada team TBS dan macam-macam lagi. Tujuan utama TBS menganjurkan aktiviti ini adalah untuk menyedarkan masyarakat kepentingan menjaga kebersihan pantai serta alam sekitar. Sepanjang aktiviti itu berjalan, aku perasan terlalu ramai orang yang menghabiskan waktu berhujung minggu di Pantai tersebut. Akan tetapi, yang mengecewakan aku sendiri, terdapat segelintir masyarakat yang tidak mengambil peduli tentang kebersihan pantai tersebut seperti membuang sisa sampah mereka ke laut dan membuang sampah merata-rata. Apa yang meraka fikirkan sebenarnya? Mau mengharap makcik cleaner yang urus sampah-sampah mereka? Kita sepatutnya lebih prihatin ter…

HDR photography using a Samsung NX1000

A lot of people have been asking me how do I do my HDR photography using a Samsung NX1000? I am new to writing tutorials so forgive me if this does not help you in any way? ;)
I will say that although this is mainly aimed at a Samsung NX1000 user, of course parts of it might interest anyone who is getting into HDR photography and wants to see what I do POST producing the basic HDR shot?

Read More

Be Careful With My Heart Online Tanpa CUT

ASSALAMMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERAH
BE CAREFUL WITH MY HEART ONLINE 
Hey guys ! Semalam merupakan hari terakhir tayangan "Be Careful With My Heart". Banyak sebenarnya yang kena potong oleh TV3. Kalau kita tengok di Youtube banyak yang kena scene yang best kena potong sebelum mereka kawin contohnya scene nenek Maya meninggal dunia dan Richard menjelaskan kepada anak-anak nya pasal hubungannya dengan Maya. Setelah membuat sedikit ujikaji, saya terjumpa satu web dari Philippines yang menayangkan drama ini dari episod 1 hingga kini. Kita sudah jauh ketinggalan dan YES! banyak scene yg kena potong start dari episod terakhir iaitu 100. Jom  tengok BCWMH online di SINI. Start tengok kat "MAY 21 2013" tau ! sebab itu adalah episod terakhir yang kita tengok kat Malaysia dan banyak scene yang kita tak pernah tengok sebelum ini. Tapi tiada subtitle la. Tapi jangan risau, kebanyakkan mereka cakap dalam bahasa English juga kan? rasanya boleh faham kot daripada tak dapat tengok…

Canon Photo Sharing by Jonathan H. Lee

ASSALAMMUALAIKUMDAN SALAM SEJAHTERAH
Minggu lepas merupakan minggu yang agak sibuk sedikit kerana banyak aktiviti yang telah dirancang oleh rakan saya untuk cuti di hujung minggu. Banyak memori indah yang tercipta disepanjang percutian kami walaupun bercuti disekitar Sabah sahaja. Selain daripada percutian, Pada malam Sabtu, Syarikat Canon menganjurkan satu pertunjukan gambar berserta sedikit tips menggambar pada malam hari. Jemputan merupakan rakan pasukan "Coach Surfing Sabah" yang sememangnya mempunyai bakat dan pengalaman dalam bidang penggambaran. Pada malam itu, beliau menjemput aku untuk melihat hasil gambar beliau disepanjang perjalanannya di negara luar. Tips yang diberikan juga sangat berguna. Thanks Jonathan H. Lee untuk tunjuk ajar yang diberikan.





Klik sini untuk lihat lebih gambar ----------> Flickr
ADMIN : Ilmu yang baik jangan dilepaskan. :)

Percutian Di Karambunai Lagoon Park Sabah

ASSALAMMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERAH
Hari ini aku bersama beberapa orang rakanku menghabiskan masa di hujung minggu beriadah di Karambunai Lagoon Park. Ia terletak disekitar Sepanggar,Sabah. Terdapat banyak aktiviti yang menyeronokkan yang ada disana seperti "Banana Boat", Kayak, VolleyBall dan banyak lagi. Suasana yang sunyi dan tenang membuatkan Karambunai menjadi destinasi pelancongan yang terkenal disekitar Kota Kinabalu. Karambunai Lagoon Park merupakan hak milik rasmi Nexus Karambunai Resort. Penghuni Nexus Resort tidak perlu membayar yuran masuk manakala bagi pengunjung yang bukan penghuni Nexus Resort RM10.00 akan dikenakan kepada pengunjung dewasa manakala RM5.00 untuk kanak-kanak dibawah 12 tahun.





Lihat Lebih Banyak gambar sini ----------> Flickr