Skip to main content

Posts

Showing posts from August, 2013

Rahsia ‘6 Pack’ Bermula Dari Pinggan !

ASSALAMMUALAIKUM DAN SALAM 1 BLOGGER
Ramai lelaki mendambakan tubuh berketul-ketul enam pek. Tetapi malangnya pengambilan makanan yang tidak teratur dan salah menyebabkan badan menjadi ‘berketul’ di satu tempat saja iaitu perut! Artikel ini mungkin membantu anda merealisasikan impian anda. Semuanya bermula dari pinggan.


PERATURAN PERLU TAHU
1. Makan seperti Raja pada sebelah pagi, makan seperti Putera pada waktu tengahari dan makan seperti pengemis pada waktu petang.
2. Ambil enam hidangan kecil untuk menjaga kestabilan tahap gula dan minum tiga hingga empat liter air setiap hari.
3. Ambil 150 gram protin setiap hari yang terdiri daripada daging merah kurang lemak, ikan, ayam, telur, susu atau tauhu. Badan anda menggunakan 20 hingga 30 peratus untuk menghadam protin untuk keperluan karbohidrat.
4. Jangan menahan lapar lebih dari tiga jam kerana badan akan menekan kapasiti untuk membakar kalori.
5. Elak mengambil makanan ringan setelah jam 11 malam.


PEMAKANAN YANG PERLU DIAMBIL
Ambil lim…

SUASANA AIDILFITRI 2013

ASSALAMMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERAH PENGUNJUNG SEKALIAN


Syukur kehadrat ilahi kita semua sempat meraikan Hari Raya aidilfitri di bulan syawal ini. Selama sebulan kita berpuasa akhirnya bulan Ramadhan telah berakhir dan sekarang bulan syawal menjelma. Di bulan syawal ini, aktiviti aku macam biasa lah. Habis je solat sunat aidilfitri, kami akan balik kerumah dan menunggu tetamu datang. Tahun ni tema aku Purple. Baju ni aku beli di Indonesia awal tahun 2013. Agak sayang duit kalau beli yang baru. Lagipun baju ni aku baru pakai sekali untuk solat jumaat dulu. Hahaha.
Yang syoknya hari raya ni , di rumah mesti penuh dengan kuih dan makanan yang sedap-sedap. Kira semua jamuan yang disediakan time raya ni favourite aku lah. Tiada yang aku tak suka kecuali kuih makmur. Bueekk !!!, Entah kenapa dari dulu hingga sekarang aku tak suka makan kuih tu. Geli tekak aku nak makan. Hahaha


Di kesempatan ini, aku ingin mengucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI buat keluarga, rakan-rakan serta followers …

PANAS : ROH YANG KEMBALI DI BULAN RAMADHAN

ASSALAMMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA !

AKU-ADAM-OZZER
Apabila tiba bulan Ramadhan, semua roh berkumpul di Luh Mahfuz memohon kepada Allah S.W.T untuk kembali ke bumi. 
Ada roh yang dibenarkan pulang ke bumi dan ada yang tidak dibenarkan. 
Roh yang dibenarkan pulang adalah kerana amalan baik mereka semasa hayat mereka ataupun ada penjamin-penjamin yang mendoakan mereka. 
Manakala roh-roh yang tidak dibenarkan pulang disebabkan kesalahan mereka semasa hayat mereka akan terus di penjara di Luh Mahfuz.
Apabila roh dibenarkan pulang, perkara pertama yang mereka lakukan adalah pergi ke tanah perkuburan untuk melihat jasad mereka. 

Kemudian mereka akan pergi ke rumah anak2 mereka, orang yang mendapat harta pusaka mereka dan ke rumah orang yang mendoakan mereka dengan harapan orang yang mereka lawati itu memberi hadiah untuk bekalan mereka. 
Perkara ini akan berlarutan sehinggala tibanya Hari Raya Aidilfitri. 
Pada saat ini mereka akan mengucapkan selamat tinggal kepada jasad dan pulang semul…

Berbuka Puasa Bersama kawan Sekelas Sebelum Hari Raya Menjelma

ASSALAMMUALAIKUM SEMUA !
Hari ini aku berbuka puasa bersama rakan-rakan sekelasku semasa dibangku sekolah menengah dulu. 5 TERATAI (2008-2009). Setelah sekian lama kami tak berjumpa, akhirnya kami bersua juga pada 4 ogos 2013 dan itu adalah reunion pertama kami yang memang menjadi dan ramai yang join. Selalunya yang join pun 3-4 orang ja. Tapi kali ni hampir separuh daripada kelas 5 Teratai turut serta. Tak lupa juga seorang kawan kami yang sesat daripada 5 anggerik si ADAM . Hahaha
Semakin besar sudah kawan-kawan ku ni. Macam-macam style ada. Ada yang macam K-Pop, Ada yang macam datin , ada yang forever young dan ada yang macam biasa ( sebab selalu nampak kot ) hahaha. Apa-apa pun cara kamu memang sama ja ! Tiada yang berbeza pun, cuma gaya,penampilan dan muka ja berubah. Kalau perwatakan sama ja semua. hahaaha
Hazwan maintain macam dulu, Liya ketua program berjaya. Aza makin bebeh, Azie dgn si Ned makin ayu. Jue dgn Zue no comment hahaha ( sama ja dari dulu hingga sekarang ). Kawan…

Cara Periksa Kelajuan Website Atau Blog

POST SEBELUM NAK MASUK TIDUR ! HELLO FOLLOWERS & VIEWER !
Sebelum tidur, aku mau share sesuatu yang selalu kita tidak titik beratkan semasa membuat blog.Iaitu Cara untuk periksa kelajuan blog kita. Siapa yang suka tunggu lambat-lambat kan? Kalau aku memang jenis tak sabar. Kalau boleh dalam 2 saat sudah boleh baca apa yang kamu post. Masa itu emas okay ! haha
 Jom kita periksa kelajuan blog kita. Aku sudah periksa kelajuan blog aku, dalam masa 7 saat ja sudah boleh buka dan baca. hehehe Tapi ikut kelajuan broadband/wifi kamu lah.. hehehe Tidak lupa juga kawasan kamu kerana itu juga memainkan peranan dalam meng slow kan internet kamu. 
PERIKSA KELAJUAN BLOG DI SINI

Cara nya mudah sahaja. Apa yang korang kena buat ialah masukkan URL blog anda dalam box yang disediakan macam kat atas tu. Sebarang pertanyaan boleh diajukan di kotak komen yang ada di bawah ni.
SELAMAT MALAM DAN SELAMAT MENCUBA

Segmen Pencarian Bloglist Mieya Atiera

Assalammualaikum dan salam satu malaysia semua !
Hari ni aku terjumpa satu blog yang agak comel juga lah. Dan beliau membuat satu segmen Bloglist ! Aku join je, mana tau kan terpilih untuk masuk dalam bloglist dia. Dapat juga tumpang popular.  ( Amat berterus terang ye ) Hahaha.. Gurau-gurau je ye Kak ! haha Sebenarnya dalam segmen ni kita boleh tambah kenalan juga kan ? di samping dapat membantu rakan-rakan dengan klik iklan yang disedia kan tu. Jom Join segmen ni kawan-kawan. hehe SELAMAT MALAM