Skip to main content

Berbuka Puasa Bersama kawan Sekelas Sebelum Hari Raya Menjelma

ASSALAMMUALAIKUM SEMUA !

Hari ini aku berbuka puasa bersama rakan-rakan sekelasku semasa dibangku sekolah menengah dulu. 5 TERATAI (2008-2009). Setelah sekian lama kami tak berjumpa, akhirnya kami bersua juga pada 4 ogos 2013 dan itu adalah reunion pertama kami yang memang menjadi dan ramai yang join. Selalunya yang join pun 3-4 orang ja. Tapi kali ni hampir separuh daripada kelas 5 Teratai turut serta. Tak lupa juga seorang kawan kami yang sesat daripada 5 anggerik si ADAM . Hahaha

Semakin besar sudah kawan-kawan ku ni. Macam-macam style ada. Ada yang macam K-Pop, Ada yang macam datin , ada yang forever young dan ada yang macam biasa ( sebab selalu nampak kot ) hahaha.
Apa-apa pun cara kamu memang sama ja ! Tiada yang berbeza pun, cuma gaya,penampilan dan muka ja berubah. Kalau perwatakan sama ja semua. hahaaha

Hazwan maintain macam dulu, Liya ketua program berjaya. Aza makin bebeh, Azie dgn si Ned makin ayu. Jue dgn Zue no comment hahaha ( sama ja dari dulu hingga sekarang ). Kawan-kawan lelaki yang lain pula aku tengok semakin machoo gitu..haha ! Apa-apa pun, Thanks sebab sudi menjayakan program kita ni sebelum hari raya Aidilfitri menjelang walaupun aku agak kecewa yang plan mau pergi suria sabah tu di kasih cancel ! haha Apa-apa pun, Happy aku berjalan sama kamu semua ! walaupun hanya seketika. Nanti ada masa , kita buat  lagi program macam ni ! ALAI !! SILA BERSIAP SEDIA ! HAHA





Aku-Adam-Ozzer


RJ - KASHIFE - SAMSUL - HAZWAN - IZZAT


HAZWAN-IZZAT-RADHI

Gambar yang lain tu kamu jangan lupa upload ya ! aku tunggu tu wahai kawan-kawan 5 terataiku yang sporting ! kamu semua memang AWESOME ! Hahaha... 





Comments

  1. Seronok kan bila berjumpa kembali :'D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya ..rasa macam cepat je masa berlalu kan..huhuhu

      Delete
  2. Hi dear! Nak duit raya free?http://www.aimisyahirah.com/2013/08/contest-saya-nak-duit-raya-cik-misya-v2.html

    ReplyDelete

Post a Comment

Kritikan Seorang Engineer Bertauliah

Popular posts from this blog

Tubuh Mongelku Di Kucup.. Di Isap.. Di Ramas Sepuas-puasnya

Kisah hidupku bermula di sebuah pub terkenal di ibu kota. Aku ditempatkan disuatu tempat yg sempit bersama 19 yg lain Tauke Leong yaaaa..aku masih ingat nama itu..dialah yg memiliki kami..Suatu malam datang seoranglelaki bernama Joe. Aku tak pasti apa yg dibincangkan oleh Joe dgn Taukey Leong..apa yg aku ingat..setelah itu Joe menghampiri dan membawa aku pergi..aku resah meninggalkan kawan yang lain.

Mereka hanya mampu melemparkan pandangan sayu penuh simpati? simpati padaku dan jugak pada diri mereka sendiri..kerna mereka sedar? mereka juga bakal menerima nasib yang sama? Joe membawa aku berjalan ? jalan menyusuri kaki lima ibu kota dengan riang..sungguh indah pemandangan bandaraya ini alangkah bahagianya jika aku dapat menikmati malam-malam begini tanpa kongkongan..tanpa perlu menjadi hamba kepada sesiapa..

Tiba Joe berhenti..melabuhkan punggung sambil tersenyum, menyeringai seolah-oleh ada sesuatu yg sedang mengeletek nafsunya perlahan-lahan Joe menyentuh tubuhku..dilurut-lurutnya …

Kenali Hafiz Mahamad

Wow ! Tak sangka mamat ni makin popular dikalangan gadis-gadis. Well, ramai pompuan nak boyfriend dia macam Hafiz Mahamad kan. Siapa je tak mau dilayan macam princess. Okay, buat yang masih tak kenal siapa Hafiz Mahamad ni, boleh lah Stalk Instagram, Twitter dan FB dia. Buat lelaki-lelaki diluar sana, boleh la ambil inspirasi dari dia. Hehehe



Instagram           :@Hafizmahamad
Twitter               : @Hafizmahamad
Facebook           :  Hafiz Mahamad

ZULASRI : Power shall ! 

JOM TERJAH STORY NI JUGA :
Bagaimana badan kita beroperasiJenis denda yang guru lakukan di sekolahProjek bahasa asing Kem Bina Insan guru Vokasional Mid Night Movie - The Hunger Games MockingJay

Cara mengambil SPM semula

Untuk mendapat kerja di institusi kerajaan dengan kelayakan SPM sekarang ni amat sukar. Banyak persaingan berlaku diantara pelajar lain. Semakin ramai pelajar Malaysia semakin pandai dengan mendapat keputusan yang cemerlang. Baru-baru ini, aku mendapat email daripada seorang sahabat blog yang mempertanyakan bagaimana untuk mengambil SPM semula. Okay, sebelum kita ingin mengambil peperiksaan ulangan, kita hendaklah berpegang dengan syarat yang diberikan oleh Kementerian.


Syarat Pendaftaran Peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM)


Pelajar Tingkatan Lima Sekolah Menengah Kerajaan / Sekolah Menengah Bantuan Kerajaan / Sekolah Swasta yang diiktiraf oleh Kementerian Pelajaran Malaysia.
atau

Mereka yang pernah menduduki PMR sekurang-kurangnya 1 (satu) tahun sebelum mendaftar untuk menduduki peperiksaan SPM.
atau
Mereka yang pernah menduduki peperiksaan SPM / SPM(V) / SPVM / MCE / SC / FMC.
atau
Mereka yang telah mencapai umur 19 17 tahun pada 1 Januari dalam tahun peperiksaan SPM semasa.

Merek…