Cara Periksa Kelajuan Website Atau Blog

POST SEBELUM NAK MASUK TIDUR ! HELLO FOLLOWERS & VIEWER !

Sebelum tidur, aku mau share sesuatu yang selalu kita tidak titik beratkan semasa membuat blog.Iaitu Cara untuk periksa kelajuan blog kita. Siapa yang suka tunggu lambat-lambat kan? Kalau aku memang jenis tak sabar. Kalau boleh dalam 2 saat sudah boleh baca apa yang kamu post. Masa itu emas okay ! haha

 Jom kita periksa kelajuan blog kita. Aku sudah periksa kelajuan blog aku, dalam masa 7 saat ja sudah boleh buka dan baca. hehehe Tapi ikut kelajuan broadband/wifi kamu lah.. hehehe Tidak lupa juga kawasan kamu kerana itu juga memainkan peranan dalam meng slow kan internet kamu. 

PERIKSA KELAJUAN BLOG DI SINI


Cara nya mudah sahaja. Apa yang korang kena buat ialah masukkan URL blog anda dalam box yang disediakan macam kat atas tu. Sebarang pertanyaan boleh diajukan di kotak komen yang ada di bawah ni.

SELAMAT MALAM DAN SELAMAT MENCUBA

No comments:

Post a Comment

Kritikan Seorang Engineer Bertauliah