HARI PERTAMA SAHUR DAN BEPUASA

RAMADHAN TIBA RAMADHAN TIBA RAMADHAN TIBA ! MARHABAN YA RAMADHAN MARHABAN YA RAMADHAN !

Alhamdulillah, bulan kemulian tiba lagi. Alhamdulillah masih diberi peluang untuk menjalani ibadah puasa di bulan Ramadhan. Bulan yang diberkati dan bulan yang penuh dengan amal. Semoga Ramadhan kali ni kita boleh memperbanyakkan amal dan ibadah kepada Allah S.W.T. Hari pertama berpuasa, sama seperti tahun lepas dimana aku berpuasa di perantauan tanpa keluarga dan hanya bertemankan sahabat-sahabat yang berjuang dalam menimba ilmu. Beza puasa kali ini ialah, roomate aku terdiri daripada golongan bukan Islam. Roomate aku ni yang gigih bangunkan aku untuk sahur pukul 4.00 pagi. Thanks roomate. Untuk makan ketika sahur pun susah inikan pula nak turun bawah untuk beli makanan. Sahur kali ini aku masak Maggi je dengan Kopiko LA Coffee.



Teringat kat rumah, mesti keluarga kat rumah ni menikmati makanan yang sedap-sedap sementara aku disini makan Maggi.*Cedih. Minggu ini merupakan study week bagi pelajar Degree UTHM. Banyak nak kena cover ni sebelum kerja. Time-time study week jugalah lecturer sibuk nak minta assignment bagai. Memang agak sibuk tambahan pula semester ini aku ada 5 paper final ! OMG OMG ! Semoga aku dipermudahkan dalam peperiksaan dan perjalanan aku di perantauan.

ZULASRI : Selamat Berpuasa semua !

2 comments:

Kritikan Seorang Engineer Bertauliah