Baazar Ramadhan Di Bulan Puasa

Bila tiba bulan puasa, Baazar Ramadhan tak pernah tak ramai. Seawal pukul 4 petang orang dah berpusu-pusu datang baazar nak beli menu berbuka puasa. Bila datang baazar mesti tak tau nak beli apa. Banyak sangat pilihan sehingga sanggup pusing baazar tu 2-3 kali. Pernah sekali tu aku dan team boling Sabah ni baru habis training*TenpinBowling dan kitorang pergi ke baazar berjemaah. Dah sampai sana tak tau nak beli apa, then aku dengan member aku ni sibuklah pusing-pusing baazar. Serius banyak sangat pilihan sampai tak tau nak beli apa. Dah la sesak, jalan pulak sempit, lagi susah la proses pencarian makanan dilakukan. 

Jauh disudut hati ni ,kalau boleh semua benda aku nak. Time tu pulak ada banyak pilihan, nak je aku beli tu Sotong panggang, ayam percik dan kambing panggang. Itu menu wajib aku atleast sekali dalam sebulan bulan puasa ni. Banyak lagi sebenarnya menu yang best-best kat sana tapi ingat lagi time tu kat dompet ada RM10 je, cukup untuk beli satu makanan dan satu minuman.*Student mana nak ada duit sangat.haha Dalam kitorang sibuk pusing-pusing mencari makanan, sedar tak sedar jam sudah menunjukkan pukul 6.15PM *Sabah awal sikit berbuka time tu dan tidak lama selepas itu azan berkumandang dan yang teruknya satu benda pun aku tak beli lagi. Nasib la time tu kat depan aku tu ada jual minuman sejuk. Beli je terus minum *Berbuka secepatnya kan amalan baik..hihihi 

ZULASRI : Bulan ni berpuasa di negeri orang, kena la berjimat. Bulan puasa ni eloklah beli ikut keperluan je. :))

 

JOM Terjah Story ni Pula : 

2 comments:

Kritikan Seorang Engineer Bertauliah