Skip to main content

Percutian Ke Pulau Manukan

Manukan (Pulau Manukan) adalah pulau yang  sering dikunjungi oleh pelancong tempatan dan antarabangsa. Ini adalah pulau kedua terbesar di sini dan Pulau Manukan terkenal dengan aktiviti snorkelling. Terdapat banyak kemudahan yang ada di Pulau Manukan contohnya Restoran dan Resort. Akan tetapi penjualan makanan akan ditutup jika restoran itu telah ditempah oleh syarikat lain. Ada baiknya kita membawa makanan sendiri di rumah. Lebih enak dan lebih jimat.

Ia hanya memakan masa sebanyak 15 minit dengan menaiki bot daripada Bandaraya Kota Kinabalu (KK). Harga untuk menyewa bot sekitar RM25-RM30 ( Pergi dan balik ). Selain air lautnya yang jernih, Pulau Manukan juga mempunyai pantai yang luas dan bersih.  Untuk memasuki Pulau ini, pelawat diminta untuk membayar mengikut kadar bayaran dibawah.



Terdapat banyak aktiviti yang telah disediakan oleh Taman-Taman Sabah kepada pengunjung yang melawat Pulau ni. Antaranya adalah snorkelling, Parasailing, Jet Ski dan banyak lagi. Kadar bayaran untuk setiap aktiviti adalah seperti dibawah


Sepanjang cuti ni, Pulau Manukan antara tempat yang wajib aku kunjungi, selain boleh menenangkan hati dan minda, ia juga dapat membuatkan aku lupa assigment yang bertimbun. Hahahaha





ZULASRI : Banyak gambar yang akan di UPDATE kemudian :)


 


Comments

Popular posts from this blog

Tubuh Mongelku Di Kucup.. Di Isap.. Di Ramas Sepuas-puasnya

Kisah hidupku bermula di sebuah pub terkenal di ibu kota. Aku ditempatkan disuatu tempat yg sempit bersama 19 yg lain Tauke Leong yaaaa..aku masih ingat nama itu..dialah yg memiliki kami..Suatu malam datang seoranglelaki bernama Joe. Aku tak pasti apa yg dibincangkan oleh Joe dgn Taukey Leong..apa yg aku ingat..setelah itu Joe menghampiri dan membawa aku pergi..aku resah meninggalkan kawan yang lain.

Mereka hanya mampu melemparkan pandangan sayu penuh simpati? simpati padaku dan jugak pada diri mereka sendiri..kerna mereka sedar? mereka juga bakal menerima nasib yang sama? Joe membawa aku berjalan ? jalan menyusuri kaki lima ibu kota dengan riang..sungguh indah pemandangan bandaraya ini alangkah bahagianya jika aku dapat menikmati malam-malam begini tanpa kongkongan..tanpa perlu menjadi hamba kepada sesiapa..

Tiba Joe berhenti..melabuhkan punggung sambil tersenyum, menyeringai seolah-oleh ada sesuatu yg sedang mengeletek nafsunya perlahan-lahan Joe menyentuh tubuhku..dilurut-lurutnya …

Kenali Hafiz Mahamad

Wow ! Tak sangka mamat ni makin popular dikalangan gadis-gadis. Well, ramai pompuan nak boyfriend dia macam Hafiz Mahamad kan. Siapa je tak mau dilayan macam princess. Okay, buat yang masih tak kenal siapa Hafiz Mahamad ni, boleh lah Stalk Instagram, Twitter dan FB dia. Buat lelaki-lelaki diluar sana, boleh la ambil inspirasi dari dia. Hehehe



Instagram           :@Hafizmahamad
Twitter               : @Hafizmahamad
Facebook           :  Hafiz Mahamad

ZULASRI : Power shall ! 

JOM TERJAH STORY NI JUGA :
Bagaimana badan kita beroperasiJenis denda yang guru lakukan di sekolahProjek bahasa asing Kem Bina Insan guru Vokasional Mid Night Movie - The Hunger Games MockingJay

Cara mengambil SPM semula

Untuk mendapat kerja di institusi kerajaan dengan kelayakan SPM sekarang ni amat sukar. Banyak persaingan berlaku diantara pelajar lain. Semakin ramai pelajar Malaysia semakin pandai dengan mendapat keputusan yang cemerlang. Baru-baru ini, aku mendapat email daripada seorang sahabat blog yang mempertanyakan bagaimana untuk mengambil SPM semula. Okay, sebelum kita ingin mengambil peperiksaan ulangan, kita hendaklah berpegang dengan syarat yang diberikan oleh Kementerian.


Syarat Pendaftaran Peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM)


Pelajar Tingkatan Lima Sekolah Menengah Kerajaan / Sekolah Menengah Bantuan Kerajaan / Sekolah Swasta yang diiktiraf oleh Kementerian Pelajaran Malaysia.
atau

Mereka yang pernah menduduki PMR sekurang-kurangnya 1 (satu) tahun sebelum mendaftar untuk menduduki peperiksaan SPM.
atau
Mereka yang pernah menduduki peperiksaan SPM / SPM(V) / SPVM / MCE / SC / FMC.
atau
Mereka yang telah mencapai umur 19 17 tahun pada 1 Januari dalam tahun peperiksaan SPM semasa.

Merek…