Skip to main content

TRIP KE SAPURA HANGAR

Cuti pertengahan semester selama seminggu aku tak balik Sabah pun. Nak balik pun tiket mahal, jadi aku pun buat keputusan untuk stay kat hostel sahaja sepanjang cuti. Mybe nampak sangat terlalu picang ( bosan ) member aku ajak aku untuk stay kat rumah sewa dia kat Johor Bharu. Atleast takde la bosan sorang-sorang kat bilik. So that aku pun pergi lah JB dengan bas. 1st time beb naik bas ke JB hahaha. Murah je, RM10 daripada Parit Raja ke JB.

Dipendekkan cerita, aku stay rumah dia selama 4 hari, dan selama 4 hari tu juga member aku ada kelas kat Senai Airport. Budak Aero bai, jadi kelas pun kat Airport la, that means aku pun stay kat rumah je la. HAHAHAHA Kebetulan pula tuan rumah tu kerja kat Sapura Hangar. Sapura Hangar ni bersebelahan dengan kelas  member aku tu jerr, Then tuan rumah tu offer pulak aku untuk jalan-jalan kat hangar tu. Fuh ! Excited bai, mungkin tuan rumah tu nampak aku picang kot kat rumah, dia tak tahu aku bahagia menghabiskan masa dengan tidur. ahahaha. Thanks en. Zairish sebab benarkan aku pusing-pusing hangar. Nak masuk kena ada pas, en Zairish ni dah buat surat permohonan untuk aku masuk situ bagi tujuan melawat. Just bayar rm2.10 je untuk pas masuk. Hehehe




ZULASRI : Peluang jangan disia-sia kan. Buang perasaan malu tu. hisk
 


 
JOM TERJAH STORY NI JUGA :

Comments

  1. Saambil santai sambil menyelam..untung kan dik..

    ReplyDelete

Post a Comment

Kritikan Seorang Engineer Bertauliah

Popular posts from this blog

Tubuh Mongelku Di Kucup.. Di Isap.. Di Ramas Sepuas-puasnya

Kisah hidupku bermula di sebuah pub terkenal di ibu kota. Aku ditempatkan disuatu tempat yg sempit bersama 19 yg lain Tauke Leong yaaaa..aku masih ingat nama itu..dialah yg memiliki kami..Suatu malam datang seoranglelaki bernama Joe. Aku tak pasti apa yg dibincangkan oleh Joe dgn Taukey Leong..apa yg aku ingat..setelah itu Joe menghampiri dan membawa aku pergi..aku resah meninggalkan kawan yang lain.

Mereka hanya mampu melemparkan pandangan sayu penuh simpati? simpati padaku dan jugak pada diri mereka sendiri..kerna mereka sedar? mereka juga bakal menerima nasib yang sama? Joe membawa aku berjalan ? jalan menyusuri kaki lima ibu kota dengan riang..sungguh indah pemandangan bandaraya ini alangkah bahagianya jika aku dapat menikmati malam-malam begini tanpa kongkongan..tanpa perlu menjadi hamba kepada sesiapa..

Tiba Joe berhenti..melabuhkan punggung sambil tersenyum, menyeringai seolah-oleh ada sesuatu yg sedang mengeletek nafsunya perlahan-lahan Joe menyentuh tubuhku..dilurut-lurutnya …

Kenali Hafiz Mahamad

Wow ! Tak sangka mamat ni makin popular dikalangan gadis-gadis. Well, ramai pompuan nak boyfriend dia macam Hafiz Mahamad kan. Siapa je tak mau dilayan macam princess. Okay, buat yang masih tak kenal siapa Hafiz Mahamad ni, boleh lah Stalk Instagram, Twitter dan FB dia. Buat lelaki-lelaki diluar sana, boleh la ambil inspirasi dari dia. Hehehe



Instagram           :@Hafizmahamad
Twitter               : @Hafizmahamad
Facebook           :  Hafiz Mahamad

ZULASRI : Power shall ! 

JOM TERJAH STORY NI JUGA :
Bagaimana badan kita beroperasiJenis denda yang guru lakukan di sekolahProjek bahasa asing Kem Bina Insan guru Vokasional Mid Night Movie - The Hunger Games MockingJay

Cara mengambil SPM semula

Untuk mendapat kerja di institusi kerajaan dengan kelayakan SPM sekarang ni amat sukar. Banyak persaingan berlaku diantara pelajar lain. Semakin ramai pelajar Malaysia semakin pandai dengan mendapat keputusan yang cemerlang. Baru-baru ini, aku mendapat email daripada seorang sahabat blog yang mempertanyakan bagaimana untuk mengambil SPM semula. Okay, sebelum kita ingin mengambil peperiksaan ulangan, kita hendaklah berpegang dengan syarat yang diberikan oleh Kementerian.


Syarat Pendaftaran Peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM)


Pelajar Tingkatan Lima Sekolah Menengah Kerajaan / Sekolah Menengah Bantuan Kerajaan / Sekolah Swasta yang diiktiraf oleh Kementerian Pelajaran Malaysia.
atau

Mereka yang pernah menduduki PMR sekurang-kurangnya 1 (satu) tahun sebelum mendaftar untuk menduduki peperiksaan SPM.
atau
Mereka yang pernah menduduki peperiksaan SPM / SPM(V) / SPVM / MCE / SC / FMC.
atau
Mereka yang telah mencapai umur 19 17 tahun pada 1 Januari dalam tahun peperiksaan SPM semasa.

Merek…