Skip to main content

Tiada Penganugerahan ?



The moment bila kau dapat Anugerah Dekan, tapi  bila datang majlis nama kau tak tersenarai sebagai penerima anugerah. Sedih sioott. Pagi-pagi dah bersiap bagai, then sampai sana boleh pula urussetia kata nama aku tak tersenarai. Rasanya baru minggu lepas dapat surat jemputan untuk ke majlis ni untuk menerima anugerah, tapi kenapa kah aku dilayan sebegini rupa? hahahaha Syukur Alhamdulillah, selama 3 semester di Universiti Tun Hussein Onn Malaysia, aku masih mengekalkan keputusan yang cemerlang walaupun hari-hari sibuk dengan sukan boling. Walaupun terkilan sebab tak dapat join member-member lain untuk ke majlis anugerah dekan atas sebab masalah sistem/pengurusan Fakulti, aku masih bersyukur dengan apa yang diberi oleh Allah kepada aku. Takpe la kot, anugerah dekan je. Boleh target lebih tinggi dan kekalkan pencapaian yang ada. Terima Kasih kepada Ibubapa, Pensyarah, Guru dan rakan-rakan kerana banyak membantu aku untuk mengekalkan keputusan ini. Harap ianya berterusan sehingga tamat Degree nanti. Insyaallah Amin :)





ADMIN : Hanya mampu perhati budak-budak ni post kat FB :')

 

JOM TERJAH STORY NI JUGA :

Comments

  1. rileks la bro. aku tiap sem dekan tapi x pergi pun anugerah. ^^

    ReplyDelete
  2. budak pandai rupanya nih.. kipidap bro !!!

    ReplyDelete

Post a Comment

Kritikan Seorang Engineer Bertauliah

Popular posts from this blog

Tubuh Mongelku Di Kucup.. Di Isap.. Di Ramas Sepuas-puasnya

Kisah hidupku bermula di sebuah pub terkenal di ibu kota. Aku ditempatkan disuatu tempat yg sempit bersama 19 yg lain Tauke Leong yaaaa..aku masih ingat nama itu..dialah yg memiliki kami..Suatu malam datang seoranglelaki bernama Joe. Aku tak pasti apa yg dibincangkan oleh Joe dgn Taukey Leong..apa yg aku ingat..setelah itu Joe menghampiri dan membawa aku pergi..aku resah meninggalkan kawan yang lain.

Mereka hanya mampu melemparkan pandangan sayu penuh simpati? simpati padaku dan jugak pada diri mereka sendiri..kerna mereka sedar? mereka juga bakal menerima nasib yang sama? Joe membawa aku berjalan ? jalan menyusuri kaki lima ibu kota dengan riang..sungguh indah pemandangan bandaraya ini alangkah bahagianya jika aku dapat menikmati malam-malam begini tanpa kongkongan..tanpa perlu menjadi hamba kepada sesiapa..

Tiba Joe berhenti..melabuhkan punggung sambil tersenyum, menyeringai seolah-oleh ada sesuatu yg sedang mengeletek nafsunya perlahan-lahan Joe menyentuh tubuhku..dilurut-lurutnya …

Kenali Hafiz Mahamad

Wow ! Tak sangka mamat ni makin popular dikalangan gadis-gadis. Well, ramai pompuan nak boyfriend dia macam Hafiz Mahamad kan. Siapa je tak mau dilayan macam princess. Okay, buat yang masih tak kenal siapa Hafiz Mahamad ni, boleh lah Stalk Instagram, Twitter dan FB dia. Buat lelaki-lelaki diluar sana, boleh la ambil inspirasi dari dia. Hehehe



Instagram           :@Hafizmahamad
Twitter               : @Hafizmahamad
Facebook           :  Hafiz Mahamad

ZULASRI : Power shall ! 

JOM TERJAH STORY NI JUGA :
Bagaimana badan kita beroperasiJenis denda yang guru lakukan di sekolahProjek bahasa asing Kem Bina Insan guru Vokasional Mid Night Movie - The Hunger Games MockingJay

Cara mengambil SPM semula

Untuk mendapat kerja di institusi kerajaan dengan kelayakan SPM sekarang ni amat sukar. Banyak persaingan berlaku diantara pelajar lain. Semakin ramai pelajar Malaysia semakin pandai dengan mendapat keputusan yang cemerlang. Baru-baru ini, aku mendapat email daripada seorang sahabat blog yang mempertanyakan bagaimana untuk mengambil SPM semula. Okay, sebelum kita ingin mengambil peperiksaan ulangan, kita hendaklah berpegang dengan syarat yang diberikan oleh Kementerian.


Syarat Pendaftaran Peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM)


Pelajar Tingkatan Lima Sekolah Menengah Kerajaan / Sekolah Menengah Bantuan Kerajaan / Sekolah Swasta yang diiktiraf oleh Kementerian Pelajaran Malaysia.
atau

Mereka yang pernah menduduki PMR sekurang-kurangnya 1 (satu) tahun sebelum mendaftar untuk menduduki peperiksaan SPM.
atau
Mereka yang pernah menduduki peperiksaan SPM / SPM(V) / SPVM / MCE / SC / FMC.
atau
Mereka yang telah mencapai umur 19 17 tahun pada 1 Januari dalam tahun peperiksaan SPM semasa.

Merek…