Skip to main content

FINAL EXAM

Maka dengan ini berakhirlah sudah STUDY WEEK ! Bermula hari ini, pelajar UTHM akan menduduki peperiksaan akhir. OMG OMG ! Satu benda pun tak prepare lagi. Ntah apa nak jawab time exam nanti. Tadi exam subjek Sosiologi Pendidikan, Alhamdulillah dipermudahkan sebab apa yang aku study semua keluar kat exam tadi. Boleh senyum je la menghadap paper exam tu. Esok pula subjek Elektronik 2, ntah apa je la yang aku belajar. Huhuhuhu. Dikesempatan ini, aku ingin ucapkan selamat menduduki peperiksaan akhir buat adik-adik, abang-abang dan kakak-kakak di seluruh IPTA Malaysia khususnya pelajar UTHM ! Try untuk dapatkan pointer yang terbaik dan banggakan kedua Ibubapa. Saya tahu anda pasti boleh !! Semester ini akan menjadi semester yang sukar untuk aku sebab semester ni banyak sangat program yang aku join. Harap masih boleh kekalkan pointer seperti sebelum ini. Doakan okay. Thanks semua !! :)

Dan aku hanya mampu ber huhu untuk exam kali ni. Kipidap ! donggibap !



JOM TERJAH STORY NI JUGA : 

Comments

  1. kwn sya ex student UTHM. kerja dia esok exam, mlm ni bru stdy.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kawan awak dan saya takde beza...hahahahha Engineer to be slalu camtu @najwaZahid

      Delete
  2. Blogwalking..here...all the best guy...moga perjalanan lebih baik slps ini...lama sudah x dgr perkataan exam...www.keladionline.com

    ReplyDelete
  3. Every semester sukar , Haha study last minit atau sehari sebelum adalah budaya tradisi yang tidak asing , So What should we say guys "kipidap , dongibab" masuk bilik exam jangan lupa "shadap" Haha . All the best to you , Ganbarou :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks ;) .. One more paper baru aman damai ber blog.. hahaha Insyaallah Amin .

      Delete

Post a Comment

Kritikan Seorang Engineer Bertauliah

Popular posts from this blog

Tubuh Mongelku Di Kucup.. Di Isap.. Di Ramas Sepuas-puasnya

Kisah hidupku bermula di sebuah pub terkenal di ibu kota. Aku ditempatkan disuatu tempat yg sempit bersama 19 yg lain Tauke Leong yaaaa..aku masih ingat nama itu..dialah yg memiliki kami..Suatu malam datang seoranglelaki bernama Joe. Aku tak pasti apa yg dibincangkan oleh Joe dgn Taukey Leong..apa yg aku ingat..setelah itu Joe menghampiri dan membawa aku pergi..aku resah meninggalkan kawan yang lain.

Mereka hanya mampu melemparkan pandangan sayu penuh simpati? simpati padaku dan jugak pada diri mereka sendiri..kerna mereka sedar? mereka juga bakal menerima nasib yang sama? Joe membawa aku berjalan ? jalan menyusuri kaki lima ibu kota dengan riang..sungguh indah pemandangan bandaraya ini alangkah bahagianya jika aku dapat menikmati malam-malam begini tanpa kongkongan..tanpa perlu menjadi hamba kepada sesiapa..

Tiba Joe berhenti..melabuhkan punggung sambil tersenyum, menyeringai seolah-oleh ada sesuatu yg sedang mengeletek nafsunya perlahan-lahan Joe menyentuh tubuhku..dilurut-lurutnya …

Kenali Hafiz Mahamad

Wow ! Tak sangka mamat ni makin popular dikalangan gadis-gadis. Well, ramai pompuan nak boyfriend dia macam Hafiz Mahamad kan. Siapa je tak mau dilayan macam princess. Okay, buat yang masih tak kenal siapa Hafiz Mahamad ni, boleh lah Stalk Instagram, Twitter dan FB dia. Buat lelaki-lelaki diluar sana, boleh la ambil inspirasi dari dia. Hehehe



Instagram           :@Hafizmahamad
Twitter               : @Hafizmahamad
Facebook           :  Hafiz Mahamad

ZULASRI : Power shall ! 

JOM TERJAH STORY NI JUGA :
Bagaimana badan kita beroperasiJenis denda yang guru lakukan di sekolahProjek bahasa asing Kem Bina Insan guru Vokasional Mid Night Movie - The Hunger Games MockingJay

Cara mengambil SPM semula

Untuk mendapat kerja di institusi kerajaan dengan kelayakan SPM sekarang ni amat sukar. Banyak persaingan berlaku diantara pelajar lain. Semakin ramai pelajar Malaysia semakin pandai dengan mendapat keputusan yang cemerlang. Baru-baru ini, aku mendapat email daripada seorang sahabat blog yang mempertanyakan bagaimana untuk mengambil SPM semula. Okay, sebelum kita ingin mengambil peperiksaan ulangan, kita hendaklah berpegang dengan syarat yang diberikan oleh Kementerian.


Syarat Pendaftaran Peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM)


Pelajar Tingkatan Lima Sekolah Menengah Kerajaan / Sekolah Menengah Bantuan Kerajaan / Sekolah Swasta yang diiktiraf oleh Kementerian Pelajaran Malaysia.
atau

Mereka yang pernah menduduki PMR sekurang-kurangnya 1 (satu) tahun sebelum mendaftar untuk menduduki peperiksaan SPM.
atau
Mereka yang pernah menduduki peperiksaan SPM / SPM(V) / SPVM / MCE / SC / FMC.
atau
Mereka yang telah mencapai umur 19 17 tahun pada 1 Januari dalam tahun peperiksaan SPM semasa.

Merek…