OH ! OH ! PUASA PERTAMA KU

HACHOO !! HACHOO! HACHOOO!

Itu lah yang berlaku pada hari pertama aku berpuasa. Aku pun tak tau kenapa hidung aku ni selalu bermasalah. Hari ini cuaca begitu sejuk sekali. Hujan turut membasahi bumi sabah di bawa bayu ini. So apa cerita hari pertama berpuasa korang ? Ada yang curi-curi makan tak? hehe.

Puasa pertama ni aku ada masalah sedikit. Masalah dengan hidung sendiri. Hari pertama puasa je pun aku dah di uji oleh Allah tapi ini bukanlah alasan untuk aku berbuka awal kan? haha Kalau masih budak-budak mungkin ya lah kot. haha.. Lagi satu, kita tidak akan di uji di luar kemampuan kita betul tak ? hohoho alah ! selsema je pun kan. Tapi selsema aku ni dah kira tahap kronik tau. Tak henti-henti dari pagi sampai lah waktu berbuka. Ni nak buat post ni pun habis screen laptop ni basah..hahahaha ! 



Petang tadi aku pun jalan lah sorang-sorang menuju ke baazar Ramadhan. Punya lah banyak makanan yang dijual disana. Macam nak borong je semua itu. Maklumlah kan seharian tak makan. Kalau dah nampak makanan yang sedap-sedap nafsu makan tu ada sedikit bergelora lah kan? haha.

Tapi aku tak lama juga lah singgah kat sana. Gara-gara selsema ni. Balik-balik bersin, orang pun fikir lain-lain sudah. Bertaburan tu tempias kena bersin. hahahaha Memalukan je lama-lama duduk sana. Jadi hari ini aku cuma dapat beli tauhu je. hohoho sedih ! Tapi esok Insyaallah aku nak borong satu Baazar tu.

So apa cerita pengalaman pertama puasa kawan-kawan sekalian ? Link kan post anda kat bawa ni. Aku pun teringin juga baca karenah korang dibulan puasa ni. Hehehehe


17 comments:

  1. Replies
    1. HAAHAAHA..DAH BORONG PUN ! HEHEHE AWAK CAMANA?

      Delete
  2. Aku nda puasa, tp slmt berpuasa buat kamu :P And get well soon. Kau minum la hot tea, letak honey sikit. Kalau nda ada honey tea saja pun jadii. Hihi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. YAKAH ? THANKS FOR THE TIPS, SEMAKIN OK DAH SELSEMA KU.. THANKS TO YOU VEE LEA ! HIHIHI APA KATA AWAK CUBA PUASA SEHARI.. BEST GAK TU.. BAIK UTK KESIHATAN. TERBUKTI OLEH SAINTIS :)

      Delete
  3. Selamat berpuasa....makan ubat la nanti selsema tak ley gi bazar haha nanti bila bersin semuapandang cam takut kita bawa virus kan haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. YAA..TU LA.. MALU DAH AKU NAK KE BAAZAR.. JATUH INDUSTRI..HAHAHA

      Delete
  4. Rasa kau ni tak boleh kot makan , makanan yang berasas kan udang

    ReplyDelete
    Replies
    1. YAKAH? SAYA TAK PASTI PLAK.. SBB AKU MAKAN JE SEMUA..TAK TAU MANA PENYEBAB AKU SAKIT..HUHUHU

      Delete
  5. biasa la tu..perubahan cuaca kot..makan ubat la nanti..

    ReplyDelete
  6. Replies
    1. HEHEHE..THANKS CARLOS.. AWAK JUGA YAA.. APA MENU YANG SEDAP-SEDAP NI ? MAU MAKAN TUK ESOK..HEHE

      Delete
  7. Takpe, sakit itu nikmat... skrg mesti dah sembuh kan? :)

    ReplyDelete

Kritikan Seorang Engineer Bertauliah