Facebook Kena hack

Assalammualaikum

Facebook anda pernah kena hack tak ? Anda tahu tak siapa yang bertanggungjawab untuk melakukan semua ini ? Adakah ia nya ter hack oleh orang lain ? atau sengaja nak hack diri sendiri untuk mencari publisiti ? 

Cara elak Facebook Anda kena hack :

1. Jangan sesekali meminjam kan HP yg FB nya dalam keadaan online

2. Pastikan Password Email dan FB anda tidak sama.

3. Buat password yang sukar untuk dijangka

4. Jangan Lupa logout

Pada hari ini , kawan saya sudah kena Hack .. hahaha Siapa kah yang bertanggungjawab ???

1 comment:

  1. owh.. boley gelak lagi kena hack.. xpe.. delete je terus post tu.. hehe.

    ReplyDelete

Kritikan Seorang Engineer Bertauliah