Review Bubble Tea Daboba

By Zulasri Ashaari - June 27, 2019


Daboba (熊 黑 堂), juga dikenali sebagai Black Bear Hall adalah jenama teh yang popular yang berasal dari Taiwan dan terkenal dengan logo bear besar dan comel tu. Mereka mula dikenali melalui minuman teh "Madu Golden Pearl Green Milk Tea" dan sejak itu minuman ni menjadi satu fenomena baru dalam pemasaran minuman di Malaysia. Kini mereka berkembang pesat di seluruh negara seperti Melaka, Ipoh, Johor Bahru dan Pulau Pinang. Haritu kitorang pergi ke cawangan di area SS15. Selain daripada tu, diorang dah banyak buka cawangan tau. Antara cawangannya seperti tertera kat bawah dan mereka akan meperluaskan lagi kedai mereka dari semasa ke semasa. Untuk update mengenai lokasi terbaru, boleh tengok kat facebook page diorang ok. hehe


Daboba Malaysia Outlets


  1. Daboba SS15 - 25, Jalan SS 15/4, Ss 15, 47500 Subang Jaya, Selangor.
  2. Daboba MyTown - G-018, Ground Floor, MyTown Shopping Centre, No.6, Jalan Cochrane, Seksyen 90, 55100 Kuala Lumpur.
  3. Daboba Sri Petaling - 10, Jln Radin Bagus 7, Sri Petaling, 57000 Kuala Lumpur. (Opening on 13 of June)
  4. Daboba Johor - No.7, Jalan Station, Bandar Johor Bahru, 80000 Johor Bahru, Johor.
  5. Daboba Penang - 11, Butterworth Business City Centre, Jalan Raja Uda, Butterworth, 12300 Penang.
  6. Daboba Melaka - No. 16, Jalan KPKS 6, Kompleks Perniagaan Kota Syahbandar, Malacca City 75200.
Okay ! Apa yang menarik kat Daboba ni? Seriously, teh Daboba ni berbeza dari Teh Bubble Susu biasa atau teh susu gula perang. Walaupun banyak jenis minuman yang mereka jual, Namun, keistimewaan mereka dari Taiwan masih mutiara emas ( Golden Pearl ). Tapi kat area SS15 belum ada lagi.

Daboba Brown Sugar Milk Susu juga sangat popular. Kebanyakan memilih untuk menambah keju di atas. Saya dah try dan serius rasa keju dia tu sangat sensasi. Mutiara besar dan kenyal. Tak rugi tau kena berbaris selama sejam kat sana. HahahahaSo anda bila lagi? Cepat-cepat kesana guys. Boleh share review korang kat bawah. Nanti saya baca okay? 

  • Share:

You Might Also Like

0 comments

Kritikan Seorang Engineer Bertauliah