Skip to main content

Tonton Bajrangi Bhaijaan online




          Dikala semua orang sibuk membincangkan dan tak boleh move on dengan cerita filem Dilwale, tanpa kita sedari ada satu lagi filem yang hebat lakonan mantap Salman Khan dan Karena Kapoor Khan iaitu Bajrangi Bhaijaan. Filem ini juga merupakan filem yang bersaing dengan filem Dilwale lakonan Shah Rukh Khan dan Kajol.

          Fokus kepada Bajrangi Bhaijaan, filem ini merupakan filem komedi-drama arahan Kabir Khan dan dihasilkan oleh Salman Khan Sendiri. Cerita ini mengisahkan Bajrangi ( Salman Khan ), seorang hamba setia dewa Hindu, Hanuman yang mempunyai cita-cita dan harapan untuk berkahwin dengan Rashika ( Karena Kapoor ). Dan pada masa yang sama, ayah kepada Rashika juga sangat tidak menyukai agama lain selain agamanya sendiri. Konflik cerita ini bermula apabila ia menemui dan mengambil gadis Pakistan berusia enam tahun (Malhotra) yang terpisah dari Pakistan ke India. Dan pada masa yang sama, berlaku pergelutan diantara kedua-dua negara itu. Permasalahan kepada Bajrangi bermula apabila ayah kepada Rashika tahu bahawa gadis tersebut merupakan rakyat Pakistan dan juga merupakan seorang Muslim. Keadaan ini memaksa Bajrangi untuk menghantar sendiri gadis itu ke pangkuan keluarganya selepas ejen pelancongan yang diupahnya untuk mencari keluarga gadis bertindak menjual gadis itu kepada agensi pelacuran. Bagaimana kah Bajrangi menghantar gadis itu? Saksikan cerita ini secara Online dengan melayari laman INI

ZULASRI : Serius best cerita ini. Balik-balik habuk masuk kedalam mata. If You Know what i mean.. hehe 





JOM TERJAH STORY INI JUGA :





Comments

Post a Comment

Kritikan Seorang Engineer Bertauliah

Popular posts from this blog

Kenali Hafiz Mahamad

Wow ! Tak sangka mamat ni makin popular dikalangan gadis-gadis. Well, ramai pompuan nak boyfriend dia macam Hafiz Mahamad kan. Siapa je tak mau dilayan macam princess. Okay, buat yang masih tak kenal siapa Hafiz Mahamad ni, boleh lah Stalk Instagram, Twitter dan FB dia. Buat lelaki-lelaki diluar sana, boleh la ambil inspirasi dari dia. Hehehe



Instagram           :@Hafizmahamad
Twitter               : @Hafizmahamad
Facebook           :  Hafiz Mahamad

ZULASRI : Power shall ! 

JOM TERJAH STORY NI JUGA :
Bagaimana badan kita beroperasiJenis denda yang guru lakukan di sekolahProjek bahasa asing Kem Bina Insan guru Vokasional Mid Night Movie - The Hunger Games MockingJay

Tubuh Mongelku Di Kucup.. Di Isap.. Di Ramas Sepuas-puasnya

Kisah hidupku bermula di sebuah pub terkenal di ibu kota. Aku ditempatkan disuatu tempat yg sempit bersama 19 yg lain Tauke Leong yaaaa..aku masih ingat nama itu..dialah yg memiliki kami..Suatu malam datang seoranglelaki bernama Joe. Aku tak pasti apa yg dibincangkan oleh Joe dgn Taukey Leong..apa yg aku ingat..setelah itu Joe menghampiri dan membawa aku pergi..aku resah meninggalkan kawan yang lain.

Mereka hanya mampu melemparkan pandangan sayu penuh simpati? simpati padaku dan jugak pada diri mereka sendiri..kerna mereka sedar? mereka juga bakal menerima nasib yang sama? Joe membawa aku berjalan ? jalan menyusuri kaki lima ibu kota dengan riang..sungguh indah pemandangan bandaraya ini alangkah bahagianya jika aku dapat menikmati malam-malam begini tanpa kongkongan..tanpa perlu menjadi hamba kepada sesiapa..

Tiba Joe berhenti..melabuhkan punggung sambil tersenyum, menyeringai seolah-oleh ada sesuatu yg sedang mengeletek nafsunya perlahan-lahan Joe menyentuh tubuhku..dilurut-lurutnya …

Cara mengambil SPM semula

Untuk mendapat kerja di institusi kerajaan dengan kelayakan SPM sekarang ni amat sukar. Banyak persaingan berlaku diantara pelajar lain. Semakin ramai pelajar Malaysia semakin pandai dengan mendapat keputusan yang cemerlang. Baru-baru ini, aku mendapat email daripada seorang sahabat blog yang mempertanyakan bagaimana untuk mengambil SPM semula. Okay, sebelum kita ingin mengambil peperiksaan ulangan, kita hendaklah berpegang dengan syarat yang diberikan oleh Kementerian.


Syarat Pendaftaran Peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM)


Pelajar Tingkatan Lima Sekolah Menengah Kerajaan / Sekolah Menengah Bantuan Kerajaan / Sekolah Swasta yang diiktiraf oleh Kementerian Pelajaran Malaysia.
atau

Mereka yang pernah menduduki PMR sekurang-kurangnya 1 (satu) tahun sebelum mendaftar untuk menduduki peperiksaan SPM.
atau
Mereka yang pernah menduduki peperiksaan SPM / SPM(V) / SPVM / MCE / SC / FMC.
atau
Mereka yang telah mencapai umur 19 17 tahun pada 1 Januari dalam tahun peperiksaan SPM semasa.

Merek…