SUKIPT 2016 Universiti Teknologi Malaysia ( UTM )



Pejam celik, pejam celik, debaran Sukan Institusi Pengajian Tinggi kian terasa. SUKIPT Kali ini merupakan kejohanan yang ke-3 dilakukan dan Kejohanan besar-besaran ini dilakukan 2 tahun sekali. Penganjuran Kejohanan ini diadakan secara dwitahunan dan diselang-selikan dengan penganjuran Karnival Sukan Institusi Pendidikan Malaysia (SIPMA). Bagi penganjuran edisi ketiga, kontinjen jemputan untuk kejohanan ini ditambah dengan jemputan antarabangsa melibatkan negara-negara dalam Asia Tenggara selain turut mempertandingkan beberapa acara sukan untuk atlet kelainan upaya (OKU). Penganjuran SUKIPT merupakan satu usaha Kementerian untuk membangunkan dan memajukan lagi sukan di peringkat IPT, kebangsaan dan antarabangsa secara bersepadu. Penyertaan untuk sukan ini adalah terbuka kepada semua atlet IPT di Malaysia. 

Dan untuk pengetahuan rakan-rakan sekalian, SUKIPT tahun ini dikendali oleh Universiti Teknologi Malaysia yang bertempat di Skudai Johor. Dan Alhamdulillah saya terpilih untuk mewakili UTHM dalam acara Ten-Pin Bowling yang akan diadakan di Daiman Bowl bermula 25 Januari 2016. Buat masa ini aku terpaksa membahagikan masa study dengan training kerana minggu ini merupakan minggu peperiksaan. Semester ni aku ambil 6 subjek yang mempunyai peperiksaan akhir. Doakan aku semoga dipermudahkan. Dan cuti semester kali ni juga saya terpaksa korbankan untuk SUKIPT. Ada masa seminngu je la untuk balik ke Sabah melepas rindu. Tu la yang tak best belajar jauh-jauh ni. Masa untuk jumpa family tu limited. So kepada member-member yang join SUKIPT tu, roger-rojer la okay. Mana tau boleh jumpa kat sana.. hehehe Kipidap,donggibap.

ZULASRI : Berharap sangat ada hasil untuk kejohanan kali ni. Alhamdulillah kejohanan lepas dapat GOLD medal untuk acara doubles. Kali ni pasti boleh lagi ! FIGHT !

 


JOM TERJAH STORY NI PULA :

No comments:

Post a Comment

Kritikan Seorang Engineer Bertauliah