Thursday, January 22, 2015

Video Kanak-Kanak 2 tahun disuruh hisap DadahSemalam (22 Januari 2015) sekali lagi kita dikejutkan dengan berita budak yang berumur 2 tahun disuruh untuk mengisap dadah jenis syabu. Video yang berdurasi 15 saat itu menunjukkan kanak-kanak dipercayai berusia dua tahun itu disuruh menghisap dadah tersebut oleh dua individu.Malah, mereka juga menyuruh kanak-kanak tersebut menghisap untuk kali yang kedua setelah batuk.

Dalam pada itu, pelbagai pihak turut mengkritik tindakan itu membahayakan nyawa dan memberikan kesan buruk kepada kanak-kanak tersebut. Ada sesetengah pihak mengatakan, video tersebut diambil dari negara seberang iaitu Indonesia. Tetapi ia boleh jadi juga jika yang menyuruh budak tersebut adalah pembantu rumah yang berasal daripada Indonesia. Apa-apa pun, kita tunggu sahaja siasatan daripada PDRM Malaysia.

Pada pandangan aku sendiri, agak mustahil jika Ibubapa budak itu yang menyuruh Hisap dadah. Mungkin ada pihak tidak bertanggungjawab yang melakukan perbuatan itu. Perkara ini boleh menyebabkan kesihatan budak itu tergangu. Apa pun, kita tunggu berita daripada PDRM Malaysia.

Link Video :  Video Budak Hisap Dadah

ADMIN : Apa pandangan anda mengenai perkara ini? 


Jom Terjah Story ni pula :


No comments:

Post a Comment

Kritikan Seorang Engineer Bertauliah