Skip to main content

Gambar Mangsa QZ8501 Tersebar



Beberapa hari lepas, Kita dikejutkan dengan penyebaran gambar mangsa Airasia QZ8501 di laman sesawang Facebook. Penyebaran gambar itu kononnya dilakukan oleh pihak media Vietnam seterusnya disebarkan oleh blogger-blogger di Malaysia untuk mendapat hit yang banyak. 

Sungguhpun aku ingin melihat situasi mayat itu ditemui, tetapi kita kena fikir juga perasaan keluarga mangsa. Jika kita berada ditempat keluarga mangsa, suka kah kita lihat aib keluarga kita disebarkan diseluruh dunia? Mesti tidak kan? Tapi lain pula yang terjadi, blogger kita sibuk share benda-benda yang tidak sepatutnya dikongsi kepada umum. Walaupun benda tu sudah tersebar, kita sebagai blogger tidaklah patut menolong lagi portal tersebut untuk menyebarkan gambar itu. Ingatlah wahai sahabat, kamu nampak hebat dimata manusia kerana Allah tidak menunjukkan aib kamu.

 Selagi kita pandai menjaga aib orang, Insyaallah Allah akan menjaga aib kita. Begitu juga lah kesnya dengan penyanyi Zamani. Walaupun beliau bersalah, tapi pihak berkuasa tidak patut menyebarkan atau merakam aksi Zamani yang menyanyi dengan tangan bergari. Itu sama saja membuka aib orang lain. Aku harap, pihak yang terlibat akan mendapat balasan yang setimpal atas perbuatannya. Ingat ! tiada manusia yang sempurna di dunia ini. :)

ADMIN : Sedih tengok keadaan dunia sekarang. Bangkitlah dari tidurmu sahabat ! jangan leka dengan dunia.



Jom Terjah Story ni pula : 

Comments

Popular posts from this blog

Tubuh Mongelku Di Kucup.. Di Isap.. Di Ramas Sepuas-puasnya

Kisah hidupku bermula di sebuah pub terkenal di ibu kota. Aku ditempatkan disuatu tempat yg sempit bersama 19 yg lain Tauke Leong yaaaa..aku masih ingat nama itu..dialah yg memiliki kami..Suatu malam datang seoranglelaki bernama Joe. Aku tak pasti apa yg dibincangkan oleh Joe dgn Taukey Leong..apa yg aku ingat..setelah itu Joe menghampiri dan membawa aku pergi..aku resah meninggalkan kawan yang lain.

Mereka hanya mampu melemparkan pandangan sayu penuh simpati? simpati padaku dan jugak pada diri mereka sendiri..kerna mereka sedar? mereka juga bakal menerima nasib yang sama? Joe membawa aku berjalan ? jalan menyusuri kaki lima ibu kota dengan riang..sungguh indah pemandangan bandaraya ini alangkah bahagianya jika aku dapat menikmati malam-malam begini tanpa kongkongan..tanpa perlu menjadi hamba kepada sesiapa..

Tiba Joe berhenti..melabuhkan punggung sambil tersenyum, menyeringai seolah-oleh ada sesuatu yg sedang mengeletek nafsunya perlahan-lahan Joe menyentuh tubuhku..dilurut-lurutnya …

Kenali Hafiz Mahamad

Wow ! Tak sangka mamat ni makin popular dikalangan gadis-gadis. Well, ramai pompuan nak boyfriend dia macam Hafiz Mahamad kan. Siapa je tak mau dilayan macam princess. Okay, buat yang masih tak kenal siapa Hafiz Mahamad ni, boleh lah Stalk Instagram, Twitter dan FB dia. Buat lelaki-lelaki diluar sana, boleh la ambil inspirasi dari dia. Hehehe



Instagram           :@Hafizmahamad
Twitter               : @Hafizmahamad
Facebook           :  Hafiz Mahamad

ZULASRI : Power shall ! 

JOM TERJAH STORY NI JUGA :
Bagaimana badan kita beroperasiJenis denda yang guru lakukan di sekolahProjek bahasa asing Kem Bina Insan guru Vokasional Mid Night Movie - The Hunger Games MockingJay

Cara mengambil SPM semula

Untuk mendapat kerja di institusi kerajaan dengan kelayakan SPM sekarang ni amat sukar. Banyak persaingan berlaku diantara pelajar lain. Semakin ramai pelajar Malaysia semakin pandai dengan mendapat keputusan yang cemerlang. Baru-baru ini, aku mendapat email daripada seorang sahabat blog yang mempertanyakan bagaimana untuk mengambil SPM semula. Okay, sebelum kita ingin mengambil peperiksaan ulangan, kita hendaklah berpegang dengan syarat yang diberikan oleh Kementerian.


Syarat Pendaftaran Peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM)


Pelajar Tingkatan Lima Sekolah Menengah Kerajaan / Sekolah Menengah Bantuan Kerajaan / Sekolah Swasta yang diiktiraf oleh Kementerian Pelajaran Malaysia.
atau

Mereka yang pernah menduduki PMR sekurang-kurangnya 1 (satu) tahun sebelum mendaftar untuk menduduki peperiksaan SPM.
atau
Mereka yang pernah menduduki peperiksaan SPM / SPM(V) / SPVM / MCE / SC / FMC.
atau
Mereka yang telah mencapai umur 19 17 tahun pada 1 Januari dalam tahun peperiksaan SPM semasa.

Merek…