Skip to main content

segmen : blogwalking sempena RAMADHAN 1435H


ASSALAMMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERAH

Bulan mulia kini kembali lagi. Pejam celik, Pejam Celik dah masuk bulan puasa rupanya. Macam baru semalam ja aku merasa keindahan Bulan Ramadhan lepas. Alhamdulillah kita masih diberi kesempatan beribadah kepada-Nya. Perbanyakkan amal ibadah dibulan mulia ini. Jangan makan tak ingat dunia pula. Dan yang paling penting, Kurma mesti ada ! Wajib ! Yusuf Tayoob ! hahaha. 

SELAMAT MENJALANI IBADAH PUASA SEMUA !

 Dan kepada yang nak ikut Segmen ni, anda boleh klik BANNER yg comel molek kat atas tu. 

Comments

  1. Salam Ramadhan. :)

    http://kaktusoren.blogspot.com/2014/07/segmen-blogwalking-sempena-ramadhan.html

    ReplyDelete
  2. terima kasih ye sudi join segmen ayu... jooom kita sama2 blogwalking ke blog kawan2 yang lain...

    http://www.ayuinsyirah.my/2014/07/senarai-peserta-segmen-blogwalking.html

    ReplyDelete
  3. Salam perkenalan daripada ABM, Kita follow blog awak ye :)

    Follow balik tau http://cerita-adindabaizuramazlan.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. Salam kenal..wanie singgah dari segmen yang sama..all the best ye..
    done follow here.. :)

    http://norniwanie.blogspot.com/2014/07/blogwalking-sempena-ramadhan-1435h.html

    ReplyDelete
  5. Salam kenal.. blogwalking & follow sini #424 dari segmen yang sama.. http://syahirahvaliant.blogspot.com/2014/07/segmen-blogwalking-sempena-ramadhan.html

    ReplyDelete
  6. berkunjung dari segmen yg sama :)
    salama Ramadhan :)
    http://erjud-chayob.blogspot.com/2014/07/blogwalking-sempena-ramadhan-1435h.html

    ReplyDelete
  7. Singgah follow sini dari segmen yang sama :)

    ReplyDelete
  8. Singgah dari segmen yang sama :)

    http://www.azhafizah.com/2014/07/segmen-blogwalking-sempena-ramadhan.html

    ReplyDelete
  9. singgah dari segmen yang sama, follow sini

    http://eurukaseven.blogspot.com/2014/07/segmen-blogwalking-sempena-ramadhan.html

    ReplyDelete

Post a Comment

Kritikan Seorang Engineer Bertauliah

Popular posts from this blog

Tubuh Mongelku Di Kucup.. Di Isap.. Di Ramas Sepuas-puasnya

Kisah hidupku bermula di sebuah pub terkenal di ibu kota. Aku ditempatkan disuatu tempat yg sempit bersama 19 yg lain Tauke Leong yaaaa..aku masih ingat nama itu..dialah yg memiliki kami..Suatu malam datang seoranglelaki bernama Joe. Aku tak pasti apa yg dibincangkan oleh Joe dgn Taukey Leong..apa yg aku ingat..setelah itu Joe menghampiri dan membawa aku pergi..aku resah meninggalkan kawan yang lain.

Mereka hanya mampu melemparkan pandangan sayu penuh simpati? simpati padaku dan jugak pada diri mereka sendiri..kerna mereka sedar? mereka juga bakal menerima nasib yang sama? Joe membawa aku berjalan ? jalan menyusuri kaki lima ibu kota dengan riang..sungguh indah pemandangan bandaraya ini alangkah bahagianya jika aku dapat menikmati malam-malam begini tanpa kongkongan..tanpa perlu menjadi hamba kepada sesiapa..

Tiba Joe berhenti..melabuhkan punggung sambil tersenyum, menyeringai seolah-oleh ada sesuatu yg sedang mengeletek nafsunya perlahan-lahan Joe menyentuh tubuhku..dilurut-lurutnya …

Kenali Hafiz Mahamad

Wow ! Tak sangka mamat ni makin popular dikalangan gadis-gadis. Well, ramai pompuan nak boyfriend dia macam Hafiz Mahamad kan. Siapa je tak mau dilayan macam princess. Okay, buat yang masih tak kenal siapa Hafiz Mahamad ni, boleh lah Stalk Instagram, Twitter dan FB dia. Buat lelaki-lelaki diluar sana, boleh la ambil inspirasi dari dia. Hehehe



Instagram           :@Hafizmahamad
Twitter               : @Hafizmahamad
Facebook           :  Hafiz Mahamad

ZULASRI : Power shall ! 

JOM TERJAH STORY NI JUGA :
Bagaimana badan kita beroperasiJenis denda yang guru lakukan di sekolahProjek bahasa asing Kem Bina Insan guru Vokasional Mid Night Movie - The Hunger Games MockingJay

Cara mengambil SPM semula

Untuk mendapat kerja di institusi kerajaan dengan kelayakan SPM sekarang ni amat sukar. Banyak persaingan berlaku diantara pelajar lain. Semakin ramai pelajar Malaysia semakin pandai dengan mendapat keputusan yang cemerlang. Baru-baru ini, aku mendapat email daripada seorang sahabat blog yang mempertanyakan bagaimana untuk mengambil SPM semula. Okay, sebelum kita ingin mengambil peperiksaan ulangan, kita hendaklah berpegang dengan syarat yang diberikan oleh Kementerian.


Syarat Pendaftaran Peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM)


Pelajar Tingkatan Lima Sekolah Menengah Kerajaan / Sekolah Menengah Bantuan Kerajaan / Sekolah Swasta yang diiktiraf oleh Kementerian Pelajaran Malaysia.
atau

Mereka yang pernah menduduki PMR sekurang-kurangnya 1 (satu) tahun sebelum mendaftar untuk menduduki peperiksaan SPM.
atau
Mereka yang pernah menduduki peperiksaan SPM / SPM(V) / SPVM / MCE / SC / FMC.
atau
Mereka yang telah mencapai umur 19 17 tahun pada 1 Januari dalam tahun peperiksaan SPM semasa.

Merek…