Skip to main content

Kenapa BR1M belum masuk?

Assalammualaikum & Salam Perpaduan sahabat yang dikasihi sekalian


Mesti happy ni kan sebab BR1M sudah masuk? Gunakan Br1M tu dengan sebaik mungkin ya. Almaklumlah, harga barang makin naik sekali gus menyebabkan kos sara hidup kita ni semakin tinggi. Mana nak bayar rumah,kereta,yuran sekolah dan lain-lain lagi. Aku faham semua tu sebab aku sendiri bukan dikalangan orang yang berada ( kaya ).

Didalam kegembiraan orang yang dapat BR1M, terdapat juga sekumpulan rakyat Malaysia yang masih belum mendapatkan bantuan tersebut sehingga kehari ini.Termasuklah aku sendiri. Tahun ni aku nak masuk 22 Tahun. Sepatutnya aku layak untuk mendapat BR1M untuk individu bujang. Hasil daripada kajian melalui blog orang lain dan bertanya sendiri ke Pejabat LHDN, aku telah mendapat beberapa info untuk dikongsikan bersama.

Sebab BR1M belum  masuk


  • Maklumat yang telah diberi melalui Online sedang disiasat kesahihan dokumen tersebut. 
  • BR1M anda masih dalam proses ( Paling lewat 17 mac 2014 )
  • Masalah sistem
  • Maklumat tidak diperolehi
Sesiapa yang belum mendapat BR1M melalui Bank, kemungkinan bantuan anda masih dalam proses. Dan proses tersebut akan berakhir 17 Mac ini. Sesiapa yang masih belum mendapat bantuan tersebut pada 17 mac, anda boleh membuat rayuan. Rayuan akan di update kemudian. Untuk memastikan status kelayakan anda, boleh lah datang sendiri ke pejabat LHDN yang berdekatan anda.

ADMIN : Kita hanya nak menuntut Hak kita. 

Comments

Popular posts from this blog

Kenali Hafiz Mahamad

Wow ! Tak sangka mamat ni makin popular dikalangan gadis-gadis. Well, ramai pompuan nak boyfriend dia macam Hafiz Mahamad kan. Siapa je tak mau dilayan macam princess. Okay, buat yang masih tak kenal siapa Hafiz Mahamad ni, boleh lah Stalk Instagram, Twitter dan FB dia. Buat lelaki-lelaki diluar sana, boleh la ambil inspirasi dari dia. Hehehe



Instagram           :@Hafizmahamad
Twitter               : @Hafizmahamad
Facebook           :  Hafiz Mahamad

ZULASRI : Power shall ! 

JOM TERJAH STORY NI JUGA :
Bagaimana badan kita beroperasiJenis denda yang guru lakukan di sekolahProjek bahasa asing Kem Bina Insan guru Vokasional Mid Night Movie - The Hunger Games MockingJay

Tubuh Mongelku Di Kucup.. Di Isap.. Di Ramas Sepuas-puasnya

Kisah hidupku bermula di sebuah pub terkenal di ibu kota. Aku ditempatkan disuatu tempat yg sempit bersama 19 yg lain Tauke Leong yaaaa..aku masih ingat nama itu..dialah yg memiliki kami..Suatu malam datang seoranglelaki bernama Joe. Aku tak pasti apa yg dibincangkan oleh Joe dgn Taukey Leong..apa yg aku ingat..setelah itu Joe menghampiri dan membawa aku pergi..aku resah meninggalkan kawan yang lain.

Mereka hanya mampu melemparkan pandangan sayu penuh simpati? simpati padaku dan jugak pada diri mereka sendiri..kerna mereka sedar? mereka juga bakal menerima nasib yang sama? Joe membawa aku berjalan ? jalan menyusuri kaki lima ibu kota dengan riang..sungguh indah pemandangan bandaraya ini alangkah bahagianya jika aku dapat menikmati malam-malam begini tanpa kongkongan..tanpa perlu menjadi hamba kepada sesiapa..

Tiba Joe berhenti..melabuhkan punggung sambil tersenyum, menyeringai seolah-oleh ada sesuatu yg sedang mengeletek nafsunya perlahan-lahan Joe menyentuh tubuhku..dilurut-lurutnya …

Cara mengambil SPM semula

Untuk mendapat kerja di institusi kerajaan dengan kelayakan SPM sekarang ni amat sukar. Banyak persaingan berlaku diantara pelajar lain. Semakin ramai pelajar Malaysia semakin pandai dengan mendapat keputusan yang cemerlang. Baru-baru ini, aku mendapat email daripada seorang sahabat blog yang mempertanyakan bagaimana untuk mengambil SPM semula. Okay, sebelum kita ingin mengambil peperiksaan ulangan, kita hendaklah berpegang dengan syarat yang diberikan oleh Kementerian.


Syarat Pendaftaran Peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM)


Pelajar Tingkatan Lima Sekolah Menengah Kerajaan / Sekolah Menengah Bantuan Kerajaan / Sekolah Swasta yang diiktiraf oleh Kementerian Pelajaran Malaysia.
atau

Mereka yang pernah menduduki PMR sekurang-kurangnya 1 (satu) tahun sebelum mendaftar untuk menduduki peperiksaan SPM.
atau
Mereka yang pernah menduduki peperiksaan SPM / SPM(V) / SPVM / MCE / SC / FMC.
atau
Mereka yang telah mencapai umur 19 17 tahun pada 1 Januari dalam tahun peperiksaan SPM semasa.

Merek…