Skip to main content

Tarikh BR1M 3.0 Diagihkan










HELLO GUYS !!


Dengar khabar cuaca di sekitar semenanjung Malaysia dilanda kemarau/cuaca panas. Kalau di Sabah, aku belum merasa bahangnya. Suhu disekitar sini MACAM normal ja. Tapi itu belakang cerita, hari ni aku mau kongsi satu berita gembira buat semua rakyat Malaysia. Semalam aku ada terbaca satu berita daripada Astro Awani yang mengatakan B1RM 3.0 akan diagihkan bermula 22 Febuari 2014. Menurut sumber, BR1M akan diagihkan dalam tempoh 20 hari. Menteri kewangan II, Datuk Seri Ahmad Husni Hanadzlah berkata bayaran akan terus dimasukkan kedalam akaun bank serentak diseluruh negara.

Langkah tersebut bagi memastikan penerima BR1M tidak perlu menunggu lama untuk menikmati bantuan tersebut seperti tahun sebelum. Bagi yang tiada akaun bank pula, mereka akan menerima baucer secara berperingkat bermula 23 Febuari 2014. Tempat akan diumumkan kemudian.

Mesti semua tak sabar-sabar sudah ni kan? Yalah, kan duit free ( sebenarnya duit rakyat juga ) ,siapa yang tidak mahu kan? Tapi nasihatku buat anda semua, jangan boros berbelanja. Jangan mengikut nafsu untuk membeli barang-barang yang tidak sepatutnya. Gunakan duit yang diberi untuk perkara yang lebih penting. Ada seorang kawan aku ni, BR1M belum lagi masuk, tapi sudah merancang untuk membeli gadjet-gadjet yang mahal menggunakan BR1M tu.

ADMIN : Jangan jadikan duit menguasai diri kita.

Comments

Post a Comment

Kritikan Seorang Engineer Bertauliah

Popular posts from this blog

Tubuh Mongelku Di Kucup.. Di Isap.. Di Ramas Sepuas-puasnya

Kisah hidupku bermula di sebuah pub terkenal di ibu kota. Aku ditempatkan disuatu tempat yg sempit bersama 19 yg lain Tauke Leong yaaaa..aku masih ingat nama itu..dialah yg memiliki kami..Suatu malam datang seoranglelaki bernama Joe. Aku tak pasti apa yg dibincangkan oleh Joe dgn Taukey Leong..apa yg aku ingat..setelah itu Joe menghampiri dan membawa aku pergi..aku resah meninggalkan kawan yang lain.

Mereka hanya mampu melemparkan pandangan sayu penuh simpati? simpati padaku dan jugak pada diri mereka sendiri..kerna mereka sedar? mereka juga bakal menerima nasib yang sama? Joe membawa aku berjalan ? jalan menyusuri kaki lima ibu kota dengan riang..sungguh indah pemandangan bandaraya ini alangkah bahagianya jika aku dapat menikmati malam-malam begini tanpa kongkongan..tanpa perlu menjadi hamba kepada sesiapa..

Tiba Joe berhenti..melabuhkan punggung sambil tersenyum, menyeringai seolah-oleh ada sesuatu yg sedang mengeletek nafsunya perlahan-lahan Joe menyentuh tubuhku..dilurut-lurutnya …

Kenali Hafiz Mahamad

Wow ! Tak sangka mamat ni makin popular dikalangan gadis-gadis. Well, ramai pompuan nak boyfriend dia macam Hafiz Mahamad kan. Siapa je tak mau dilayan macam princess. Okay, buat yang masih tak kenal siapa Hafiz Mahamad ni, boleh lah Stalk Instagram, Twitter dan FB dia. Buat lelaki-lelaki diluar sana, boleh la ambil inspirasi dari dia. Hehehe



Instagram           :@Hafizmahamad
Twitter               : @Hafizmahamad
Facebook           :  Hafiz Mahamad

ZULASRI : Power shall ! 

JOM TERJAH STORY NI JUGA :
Bagaimana badan kita beroperasiJenis denda yang guru lakukan di sekolahProjek bahasa asing Kem Bina Insan guru Vokasional Mid Night Movie - The Hunger Games MockingJay

Cara mengambil SPM semula

Untuk mendapat kerja di institusi kerajaan dengan kelayakan SPM sekarang ni amat sukar. Banyak persaingan berlaku diantara pelajar lain. Semakin ramai pelajar Malaysia semakin pandai dengan mendapat keputusan yang cemerlang. Baru-baru ini, aku mendapat email daripada seorang sahabat blog yang mempertanyakan bagaimana untuk mengambil SPM semula. Okay, sebelum kita ingin mengambil peperiksaan ulangan, kita hendaklah berpegang dengan syarat yang diberikan oleh Kementerian.


Syarat Pendaftaran Peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM)


Pelajar Tingkatan Lima Sekolah Menengah Kerajaan / Sekolah Menengah Bantuan Kerajaan / Sekolah Swasta yang diiktiraf oleh Kementerian Pelajaran Malaysia.
atau

Mereka yang pernah menduduki PMR sekurang-kurangnya 1 (satu) tahun sebelum mendaftar untuk menduduki peperiksaan SPM.
atau
Mereka yang pernah menduduki peperiksaan SPM / SPM(V) / SPVM / MCE / SC / FMC.
atau
Mereka yang telah mencapai umur 19 17 tahun pada 1 Januari dalam tahun peperiksaan SPM semasa.

Merek…