Saturday, February 15, 2014

Tarikh BR1M 3.0 Diagihkan


HELLO GUYS !!


Dengar khabar cuaca di sekitar semenanjung Malaysia dilanda kemarau/cuaca panas. Kalau di Sabah, aku belum merasa bahangnya. Suhu disekitar sini MACAM normal ja. Tapi itu belakang cerita, hari ni aku mau kongsi satu berita gembira buat semua rakyat Malaysia. Semalam aku ada terbaca satu berita daripada Astro Awani yang mengatakan B1RM 3.0 akan diagihkan bermula 22 Febuari 2014. Menurut sumber, BR1M akan diagihkan dalam tempoh 20 hari. Menteri kewangan II, Datuk Seri Ahmad Husni Hanadzlah berkata bayaran akan terus dimasukkan kedalam akaun bank serentak diseluruh negara.

Langkah tersebut bagi memastikan penerima BR1M tidak perlu menunggu lama untuk menikmati bantuan tersebut seperti tahun sebelum. Bagi yang tiada akaun bank pula, mereka akan menerima baucer secara berperingkat bermula 23 Febuari 2014. Tempat akan diumumkan kemudian.

Mesti semua tak sabar-sabar sudah ni kan? Yalah, kan duit free ( sebenarnya duit rakyat juga ) ,siapa yang tidak mahu kan? Tapi nasihatku buat anda semua, jangan boros berbelanja. Jangan mengikut nafsu untuk membeli barang-barang yang tidak sepatutnya. Gunakan duit yang diberi untuk perkara yang lebih penting. Ada seorang kawan aku ni, BR1M belum lagi masuk, tapi sudah merancang untuk membeli gadjet-gadjet yang mahal menggunakan BR1M tu.

ADMIN : Jangan jadikan duit menguasai diri kita.

2 comments:

Kritikan Seorang Engineer Bertauliah