Skip to main content

Semakan Status Bantuan Rakyat 1Malaysia



Thanks kepada rakan-rakan yang email aku untuk bertanya " Cara menyemak status BR1M". Akhirnya bantuan rakyat 1malaysia 3.0 yang dinanti-nanti ratusan ribu rakyat malaysia sudah pun tiba,dan ini kali yang ketiga atau pun maksud kata lain BR1M versi 3.0.

Cara semak permohonan bantuan rakyat 1malaysia 3.0 boleh dibuat melalui 4 cara seperti di bawah ini. 


  • CARA SEMAK STATUS BR1M 3.0 : Cara pos.dengan cara pos,penerima akan mendapat surat dari pejabat pos yang berkandungkan status permohonan sama ada lulus atau pun gagal.jika lulus,penerima akan diberitahu tempat dimana penerima akan menebus baucer tersebut. 



  • CARA SEMAK STATUS BR1M 3.0 : Cara call.cara ini anda boleh terus menghubungi pejabat lembaga hasil dalam negeri LHDN di hotline 1-800-222-500 / 1-800-88-2716.talian ini dijangka akan dibuka awal januari 2014 dan hanya beroperasi dari jam 9 pagi hingga 5 petang setiap hari isnin hingga jumaat. 



  •  CARA SEMAK STATUS BR1M 3.0 : Cara email.anda hanya perlu menghantar email ke br1m2@treasury.gov.my.untuk bertanya melalui email,sila pastikan anda memberikan identiti penuh anda bagi memudahkan pihak berkenaan menyemak status permohonan BR1M 3.0 anda. 



  •  CARA SEMAK STATUS BR1M 3.0 :Anda hanya perlu masuk ke laman ini https://ebr1m.hasil.gov.my/Default.aspx untuk menyemak status permohonan secara online.di laman itu juga anda boleh buat permohonan BR1M 3.0 online. 


Tahniah kepada yang lulus dan kepada yang gagal,sila buat rayuan dengan segera kerana semakin lewat maka semakin tipis peluang anda mendapat bantuan ini. 
UPDATE! Setiap permohonan yang lulus,wang bantuan akan terus disalurkan ke akaun bank penerima.Status kelayakan lulus BR1M 2014 hanya boleh disemak secara berperingkat mulai Februari 2014.Cara buat rayuan akan kami kongsikan kemudian,bagi yang gagal dalam permohonan BR1M 3.0. 

ADMIN : Harap kita semua dapat lah ye. hihi

PANAS : Cara Daftar Online BR1M 3.0 dan Download Borang Permohonan
PANAS : Permohonan Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) 2014


Comments

  1. macam nama blh cek nama nama br1m 2014?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hanya cara diaatas je yang ada. bukan maklumat rakyat tu sulit ke?

      Delete

Post a Comment

Kritikan Seorang Engineer Bertauliah

Popular posts from this blog

Tubuh Mongelku Di Kucup.. Di Isap.. Di Ramas Sepuas-puasnya

Kisah hidupku bermula di sebuah pub terkenal di ibu kota. Aku ditempatkan disuatu tempat yg sempit bersama 19 yg lain Tauke Leong yaaaa..aku masih ingat nama itu..dialah yg memiliki kami..Suatu malam datang seoranglelaki bernama Joe. Aku tak pasti apa yg dibincangkan oleh Joe dgn Taukey Leong..apa yg aku ingat..setelah itu Joe menghampiri dan membawa aku pergi..aku resah meninggalkan kawan yang lain.

Mereka hanya mampu melemparkan pandangan sayu penuh simpati? simpati padaku dan jugak pada diri mereka sendiri..kerna mereka sedar? mereka juga bakal menerima nasib yang sama? Joe membawa aku berjalan ? jalan menyusuri kaki lima ibu kota dengan riang..sungguh indah pemandangan bandaraya ini alangkah bahagianya jika aku dapat menikmati malam-malam begini tanpa kongkongan..tanpa perlu menjadi hamba kepada sesiapa..

Tiba Joe berhenti..melabuhkan punggung sambil tersenyum, menyeringai seolah-oleh ada sesuatu yg sedang mengeletek nafsunya perlahan-lahan Joe menyentuh tubuhku..dilurut-lurutnya …

Kenali Hafiz Mahamad

Wow ! Tak sangka mamat ni makin popular dikalangan gadis-gadis. Well, ramai pompuan nak boyfriend dia macam Hafiz Mahamad kan. Siapa je tak mau dilayan macam princess. Okay, buat yang masih tak kenal siapa Hafiz Mahamad ni, boleh lah Stalk Instagram, Twitter dan FB dia. Buat lelaki-lelaki diluar sana, boleh la ambil inspirasi dari dia. Hehehe



Instagram           :@Hafizmahamad
Twitter               : @Hafizmahamad
Facebook           :  Hafiz Mahamad

ZULASRI : Power shall ! 

JOM TERJAH STORY NI JUGA :
Bagaimana badan kita beroperasiJenis denda yang guru lakukan di sekolahProjek bahasa asing Kem Bina Insan guru Vokasional Mid Night Movie - The Hunger Games MockingJay

Cara mengambil SPM semula

Untuk mendapat kerja di institusi kerajaan dengan kelayakan SPM sekarang ni amat sukar. Banyak persaingan berlaku diantara pelajar lain. Semakin ramai pelajar Malaysia semakin pandai dengan mendapat keputusan yang cemerlang. Baru-baru ini, aku mendapat email daripada seorang sahabat blog yang mempertanyakan bagaimana untuk mengambil SPM semula. Okay, sebelum kita ingin mengambil peperiksaan ulangan, kita hendaklah berpegang dengan syarat yang diberikan oleh Kementerian.


Syarat Pendaftaran Peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM)


Pelajar Tingkatan Lima Sekolah Menengah Kerajaan / Sekolah Menengah Bantuan Kerajaan / Sekolah Swasta yang diiktiraf oleh Kementerian Pelajaran Malaysia.
atau

Mereka yang pernah menduduki PMR sekurang-kurangnya 1 (satu) tahun sebelum mendaftar untuk menduduki peperiksaan SPM.
atau
Mereka yang pernah menduduki peperiksaan SPM / SPM(V) / SPVM / MCE / SC / FMC.
atau
Mereka yang telah mencapai umur 19 17 tahun pada 1 Januari dalam tahun peperiksaan SPM semasa.

Merek…