Skip to main content

Laman Web Malaysia Digodam







Setiap kali tahun baru, kita pasti ada azam tersendiri. Ingin kehidupan lebih baik daripada tahun-tahun sebelum ini. Tapi yang tak memuaskan hati kita rakyat Malaysia ni, harga semakin melonjak naik. Siapa yang patut disalahkan? adakah pihak atasan mahupun sistem ekonomi semasa ? Baru-baru ini, ada sesetengah pihak yang membantah kenaikan harga barang dengan menggondam website kerajaan. Dalam erti kata lain "Hack" !

Mereka yang menggunakan nama samaran "Aku & Pemuda Kacak, Sang Kelembai dan bukan Alexender" melakukan defacement pada beberapa senarai besar laman web yang mengunakan domain dot my (.my) .

Senarai Laman Web Yang Digodam:

www.resotech.com.my/31.html
www.myswim.my/31.html
www.cerahkl.com/31.html
www.protechsecurity.com.my/31.html
www.skyhost.com.my/31.html
www.stamford.edu.my/31.html
www.digitalprint.com.my/31.html
www.multitrons.com.my/31.html
www.brainy.com.my/31.html
http://superweb.my/31.html
http://newsletter.my/31.html
http://stamford.edu.my/31.html
http://digitalprint.com.my/31.html
http://www.skyhost.com.my/31.html
http://mybricks2u.com/31.html
http://protechsecurity.com.my/31.html
http://cerahkl.com/31.html
http://www.myswim.my/31.html
http://www.resotech.com.my/31.html
http://www.brainy.com.my/31.html
http://www.multitrons.com.my/31.html
http://www.lagenz.com.my/31.html
http://www.myems.com.my/31.html
http://www.multiplebag.com/31.html
www.abadiheights.com.my/31.html
www.abt.com.my/31.html
www.allindusparts.com/31.html
www.amazingshipping.com/31.html
www.artpro.com.my/31.html
www.asastera.com/31.html

Defacement yang ditampal gambar bermesej kan bantahan terhadap beberapa isu kenaikan harga barang yang membebankan pengguna juga diselitkan lagu latar " janji Di Capati " yang dimuat naik di youtube.


ADMIN : Tak tahu lah kehidupan masa akan datang. Yang kaya akan bertambah kaya, yang miskin akan bertambah miskin !

Comments

Popular posts from this blog

Tubuh Mongelku Di Kucup.. Di Isap.. Di Ramas Sepuas-puasnya

Kisah hidupku bermula di sebuah pub terkenal di ibu kota. Aku ditempatkan disuatu tempat yg sempit bersama 19 yg lain Tauke Leong yaaaa..aku masih ingat nama itu..dialah yg memiliki kami..Suatu malam datang seoranglelaki bernama Joe. Aku tak pasti apa yg dibincangkan oleh Joe dgn Taukey Leong..apa yg aku ingat..setelah itu Joe menghampiri dan membawa aku pergi..aku resah meninggalkan kawan yang lain.

Mereka hanya mampu melemparkan pandangan sayu penuh simpati? simpati padaku dan jugak pada diri mereka sendiri..kerna mereka sedar? mereka juga bakal menerima nasib yang sama? Joe membawa aku berjalan ? jalan menyusuri kaki lima ibu kota dengan riang..sungguh indah pemandangan bandaraya ini alangkah bahagianya jika aku dapat menikmati malam-malam begini tanpa kongkongan..tanpa perlu menjadi hamba kepada sesiapa..

Tiba Joe berhenti..melabuhkan punggung sambil tersenyum, menyeringai seolah-oleh ada sesuatu yg sedang mengeletek nafsunya perlahan-lahan Joe menyentuh tubuhku..dilurut-lurutnya …

Kenali Hafiz Mahamad

Wow ! Tak sangka mamat ni makin popular dikalangan gadis-gadis. Well, ramai pompuan nak boyfriend dia macam Hafiz Mahamad kan. Siapa je tak mau dilayan macam princess. Okay, buat yang masih tak kenal siapa Hafiz Mahamad ni, boleh lah Stalk Instagram, Twitter dan FB dia. Buat lelaki-lelaki diluar sana, boleh la ambil inspirasi dari dia. Hehehe



Instagram           :@Hafizmahamad
Twitter               : @Hafizmahamad
Facebook           :  Hafiz Mahamad

ZULASRI : Power shall ! 

JOM TERJAH STORY NI JUGA :
Bagaimana badan kita beroperasiJenis denda yang guru lakukan di sekolahProjek bahasa asing Kem Bina Insan guru Vokasional Mid Night Movie - The Hunger Games MockingJay

Cara mengambil SPM semula

Untuk mendapat kerja di institusi kerajaan dengan kelayakan SPM sekarang ni amat sukar. Banyak persaingan berlaku diantara pelajar lain. Semakin ramai pelajar Malaysia semakin pandai dengan mendapat keputusan yang cemerlang. Baru-baru ini, aku mendapat email daripada seorang sahabat blog yang mempertanyakan bagaimana untuk mengambil SPM semula. Okay, sebelum kita ingin mengambil peperiksaan ulangan, kita hendaklah berpegang dengan syarat yang diberikan oleh Kementerian.


Syarat Pendaftaran Peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM)


Pelajar Tingkatan Lima Sekolah Menengah Kerajaan / Sekolah Menengah Bantuan Kerajaan / Sekolah Swasta yang diiktiraf oleh Kementerian Pelajaran Malaysia.
atau

Mereka yang pernah menduduki PMR sekurang-kurangnya 1 (satu) tahun sebelum mendaftar untuk menduduki peperiksaan SPM.
atau
Mereka yang pernah menduduki peperiksaan SPM / SPM(V) / SPVM / MCE / SC / FMC.
atau
Mereka yang telah mencapai umur 19 17 tahun pada 1 Januari dalam tahun peperiksaan SPM semasa.

Merek…