Skip to main content

Si Gadis ting-ting meminta beras

Assalammualaikum dan Salam Sejahterah


Hari ku bermula seperti biasa dimana aku kena tolong ayah aku menjaga restoran di sekitar KK. Kerja yang aku kena lakukan sepanjang hari setelah tamat belajar. 

Hari ini suasana "Lorong" agak sedikit sunyi kerana kononnya ada operasi daripada pihak berkuasa. Jadi kebanyakan gadis ting-ting akan berehat di rumah masing-masing. Bisnes kami agak slow sedikit semenjak mereka-mereka ni tidak bekerja. 

Petang tadi, muncul 2 orang baru ( sebenarnya orang lama dah cuma agak lama mereka tidak muncul ) untuk bekerja sebagai gadis ting-ting dikawasan ini. Yang tak bestnya, yang sorang ada sedikit berlagak lah. Sudah lah baru nak mulakan kerja, dia buat onar pula di restoran aku. Siap minta beras lagi untuk dijadikan snek petang diorang. Mula-mula tu aku bagi lah atas dasar sesama kenalan. Tapi diberi betis dia nak paha pula, dan itu membuatkan aku sedikit naik angin. Mereka ingat restoran ni nenek mereka punya?.Aku dengan berang nya pun tak membagi tu beras. Bukan kedekut, tapi ini kan bisnes. Mana boleh minta sesuka hati diorang. Sedangkan aku sendiri pun tak pernah minta apa-apa daripada mereka, kenapa aku kena kasih mereka apa yang diminta? kan kan kan ?  Hahaha.

ADMIN : Psttt ! Semenjak minyak dah naik harga ni, semua pun kena lah berkira kan ? haha



Comments

  1. Gadis ting-ting.. Ahaha. Cute juga gelaran tu, lol. Tp knp bh mreka minta beras? :O Bukan jadi gadis tingting itu pocket full ka? Hikss

    ReplyDelete
  2. Pst.. Letak shotubox laa, senang mau chaaaaaaaaaat :D Hehehehh

    ReplyDelete

Post a Comment

Kritikan Seorang Engineer Bertauliah

Popular posts from this blog

Kenali Hafiz Mahamad

Wow ! Tak sangka mamat ni makin popular dikalangan gadis-gadis. Well, ramai pompuan nak boyfriend dia macam Hafiz Mahamad kan. Siapa je tak mau dilayan macam princess. Okay, buat yang masih tak kenal siapa Hafiz Mahamad ni, boleh lah Stalk Instagram, Twitter dan FB dia. Buat lelaki-lelaki diluar sana, boleh la ambil inspirasi dari dia. Hehehe



Instagram           :@Hafizmahamad
Twitter               : @Hafizmahamad
Facebook           :  Hafiz Mahamad

ZULASRI : Power shall ! 

JOM TERJAH STORY NI JUGA :
Bagaimana badan kita beroperasiJenis denda yang guru lakukan di sekolahProjek bahasa asing Kem Bina Insan guru Vokasional Mid Night Movie - The Hunger Games MockingJay

Tubuh Mongelku Di Kucup.. Di Isap.. Di Ramas Sepuas-puasnya

Kisah hidupku bermula di sebuah pub terkenal di ibu kota. Aku ditempatkan disuatu tempat yg sempit bersama 19 yg lain Tauke Leong yaaaa..aku masih ingat nama itu..dialah yg memiliki kami..Suatu malam datang seoranglelaki bernama Joe. Aku tak pasti apa yg dibincangkan oleh Joe dgn Taukey Leong..apa yg aku ingat..setelah itu Joe menghampiri dan membawa aku pergi..aku resah meninggalkan kawan yang lain.

Mereka hanya mampu melemparkan pandangan sayu penuh simpati? simpati padaku dan jugak pada diri mereka sendiri..kerna mereka sedar? mereka juga bakal menerima nasib yang sama? Joe membawa aku berjalan ? jalan menyusuri kaki lima ibu kota dengan riang..sungguh indah pemandangan bandaraya ini alangkah bahagianya jika aku dapat menikmati malam-malam begini tanpa kongkongan..tanpa perlu menjadi hamba kepada sesiapa..

Tiba Joe berhenti..melabuhkan punggung sambil tersenyum, menyeringai seolah-oleh ada sesuatu yg sedang mengeletek nafsunya perlahan-lahan Joe menyentuh tubuhku..dilurut-lurutnya …

Cara mengambil SPM semula

Untuk mendapat kerja di institusi kerajaan dengan kelayakan SPM sekarang ni amat sukar. Banyak persaingan berlaku diantara pelajar lain. Semakin ramai pelajar Malaysia semakin pandai dengan mendapat keputusan yang cemerlang. Baru-baru ini, aku mendapat email daripada seorang sahabat blog yang mempertanyakan bagaimana untuk mengambil SPM semula. Okay, sebelum kita ingin mengambil peperiksaan ulangan, kita hendaklah berpegang dengan syarat yang diberikan oleh Kementerian.


Syarat Pendaftaran Peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM)


Pelajar Tingkatan Lima Sekolah Menengah Kerajaan / Sekolah Menengah Bantuan Kerajaan / Sekolah Swasta yang diiktiraf oleh Kementerian Pelajaran Malaysia.
atau

Mereka yang pernah menduduki PMR sekurang-kurangnya 1 (satu) tahun sebelum mendaftar untuk menduduki peperiksaan SPM.
atau
Mereka yang pernah menduduki peperiksaan SPM / SPM(V) / SPVM / MCE / SC / FMC.
atau
Mereka yang telah mencapai umur 19 17 tahun pada 1 Januari dalam tahun peperiksaan SPM semasa.

Merek…