Skip to main content


SIAPA ZULASRI RAGIMAN 






Zulasri Ragiman ialah seorang blogger sepenuh masa (buat masa ini) yang berumur 22 tahun pada tahun 2014 . Berasal dari Sabah, Negeri Di Bawa Bayu dan kini menyambung pengajian di peringkat Degree dalam bidang Pendidikan. Zulasri juga ialah seorang atlet tenpin bowling untuk pasukan Sabah. Jika dahulu Zulasri hanya menjadikan aktiviti tersebut sebagai hobi dan suka-suka, kini Zulasri semakin serius jika diberi peluang untuk mewakili sabah lagi.

Zulasri Ragiman juga seorang blogger yang serius terhadap blog beliau, lantasan itu trafik dan blog post terbaru akan dilakukan serta dipantau sekurang-kurangnya sekali sehari. Blog post yang bermaksud untuk mempromosi juga tidak percuma. Sebarang info email kepada ehbloger@yahoo.com

IDENTITI BLOG


Blog ini sebenarnya bermula sejak tahun 2010 lagi. Pada mulanya , blog ini di tubuhkan hanyalah untuk menceritakan kehidupan saya yang sangat bosan sahaja . Kiranya macam sebuah diari lah kononnya . Tetapi blog ini tidak diteruskan dan dibiarkan begitu sahaja. Pada mulanya , Blog ini sentiasa bertukar-tukar dari segi nama seolah-olah saya ini tidak mempunyai identiti langsung. Akan tetapi , pada tahun 2012 , secara rasmi nya Ehbloger.blogspot.com merupakan identiti rasmi bagi blog ini . Blog ini banyak memaparkan cerita mengenai kehidupan pelik masyarakat dunia serta berkongsi berita semasa. Tidak lupa juga , blog ini merupakan tempat saya berkongsi kehidupan ( kiranya personal life lah ) untuk tatapan bersama.

Engineer Malaya Revenge is well established Social Media & Web in Malaysia.

Web: www.ehbloger.blogspt.com | Twitter: @zulasriragiman

Twitter               : https://twitter.com/ZulAsriRagiman
Blogger              : http://ehbloger.blogspot.com/
Instagram           : http://instagram.com/ohohzulasri

Comments

Post a Comment

Kritikan Seorang Engineer Bertauliah

Popular posts from this blog

Kenali Hafiz Mahamad

Wow ! Tak sangka mamat ni makin popular dikalangan gadis-gadis. Well, ramai pompuan nak boyfriend dia macam Hafiz Mahamad kan. Siapa je tak mau dilayan macam princess. Okay, buat yang masih tak kenal siapa Hafiz Mahamad ni, boleh lah Stalk Instagram, Twitter dan FB dia. Buat lelaki-lelaki diluar sana, boleh la ambil inspirasi dari dia. Hehehe



Instagram           :@Hafizmahamad
Twitter               : @Hafizmahamad
Facebook           :  Hafiz Mahamad

ZULASRI : Power shall ! 

JOM TERJAH STORY NI JUGA :
Bagaimana badan kita beroperasiJenis denda yang guru lakukan di sekolahProjek bahasa asing Kem Bina Insan guru Vokasional Mid Night Movie - The Hunger Games MockingJay

Tubuh Mongelku Di Kucup.. Di Isap.. Di Ramas Sepuas-puasnya

Kisah hidupku bermula di sebuah pub terkenal di ibu kota. Aku ditempatkan disuatu tempat yg sempit bersama 19 yg lain Tauke Leong yaaaa..aku masih ingat nama itu..dialah yg memiliki kami..Suatu malam datang seoranglelaki bernama Joe. Aku tak pasti apa yg dibincangkan oleh Joe dgn Taukey Leong..apa yg aku ingat..setelah itu Joe menghampiri dan membawa aku pergi..aku resah meninggalkan kawan yang lain.

Mereka hanya mampu melemparkan pandangan sayu penuh simpati? simpati padaku dan jugak pada diri mereka sendiri..kerna mereka sedar? mereka juga bakal menerima nasib yang sama? Joe membawa aku berjalan ? jalan menyusuri kaki lima ibu kota dengan riang..sungguh indah pemandangan bandaraya ini alangkah bahagianya jika aku dapat menikmati malam-malam begini tanpa kongkongan..tanpa perlu menjadi hamba kepada sesiapa..

Tiba Joe berhenti..melabuhkan punggung sambil tersenyum, menyeringai seolah-oleh ada sesuatu yg sedang mengeletek nafsunya perlahan-lahan Joe menyentuh tubuhku..dilurut-lurutnya …

Cara mengambil SPM semula

Untuk mendapat kerja di institusi kerajaan dengan kelayakan SPM sekarang ni amat sukar. Banyak persaingan berlaku diantara pelajar lain. Semakin ramai pelajar Malaysia semakin pandai dengan mendapat keputusan yang cemerlang. Baru-baru ini, aku mendapat email daripada seorang sahabat blog yang mempertanyakan bagaimana untuk mengambil SPM semula. Okay, sebelum kita ingin mengambil peperiksaan ulangan, kita hendaklah berpegang dengan syarat yang diberikan oleh Kementerian.


Syarat Pendaftaran Peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM)


Pelajar Tingkatan Lima Sekolah Menengah Kerajaan / Sekolah Menengah Bantuan Kerajaan / Sekolah Swasta yang diiktiraf oleh Kementerian Pelajaran Malaysia.
atau

Mereka yang pernah menduduki PMR sekurang-kurangnya 1 (satu) tahun sebelum mendaftar untuk menduduki peperiksaan SPM.
atau
Mereka yang pernah menduduki peperiksaan SPM / SPM(V) / SPVM / MCE / SC / FMC.
atau
Mereka yang telah mencapai umur 19 17 tahun pada 1 Januari dalam tahun peperiksaan SPM semasa.

Merek…