Skip to main content

Perkara yang Memalukan wanita Di Malam Pertama


Malam pertama adalah detik yang paling mendebarkan dalam hidup sesorang gadis yang baru melangsungkan perkahwinan.Apatah lagi,jika perkahwinan tersebut diatur keluarga dan bukan atas dasar cinta.Pastinya,dia berasa begitu canggung dan malu lebih-lebih lagi apabila hanya berdua bersama pasangan di kamar beradu.Tambah membuatkan dada bergetar hebat apabila secara tiba-tiba menerima sentuhan luar biasa sebelum adegan seterusnya berlangsung.

Tanpa sebarang ilmu apatah lagi pengalaman ‘bersama’ perasaan ngeri pasti menyelubungi diri.Meskipun begitu,anda tidak boleh dari berhadapan dengan situasi berkenaan.Apa yang penting jangan sekali-kali melakukan sesuatu yang boleh memalukan diri sendiri.Perkara berikut mungkin secara tidak snegaja akan berlaku.Bagaimanapun, cuba sebaik mungkin untuk menghalangnya daripada berlaku.Untuk pengetahuan anda,berikut adalah empat perkara memalukan yang biasa dilakukan oleh wanita sewaktu ‘bercinta’.


1.Bau Miss V Yang Tidak Menyenangkan

Anda pastinya pernah mendengar kata-kata lucu tentang alat kelamin berbau seperti ikan.Secara tidak langsung,anda turut bertanya kepada diri sendiri adakah Miss V anda berbau seperti itu? Apa yang pasti,meskipun tubuh sihat,namun masih mengeluarkan bau.Bau tersebut adalah hormon pheromenes anda.Percaya atau tidak,hormon tersebutlah yang menjadikan anda menarik dimata pasangan.


Menurut Pakar Psikoterapi yang juga merupakan penulis The Unofficial Guide to Dating Again,Dr.Tina Tessina,bau vagina akan semakin kuat apabila berlaku jangkitan kulat.Bagaimanapun sekiranya anda menjaga kebersihan dan kesihatan alat sulit,tiada apa yang perlu dibimbangkan.Malah,pasangan yang berhubungan intim bersama anda akan terbiasa dengan aroma semulajadi ini bahkan tidak mustahil jika ia juga mampu membuatkan pasanagan untuk turn on ‘bersama’ anda.


2.Takut/Geli Saat Diransang

Saat pertama kali disentuh pasangan,perasaan takut kepada kesakitan dan khuatir vagina tidak mampu menampung ukuran saiz penis ketika ereksi begitu menggerunkan.Rasa sakit sewaktu berhubungan intim biasanya terjadi disebabkan vagina wanita masih terlalu ketat untuk menerima penetrasi.Sebaiknya jangan memalukan diri sendiri dengan jeritan kecil atau tangisan anda.

Dalam situasi lain,rangsangan dari pasangan turut membuatkan wanita berasa geli dan mebuatkan wanita ketawa terkekek-kekek.Menurut penulis buku berjudul Because It Feels Good:A Women’s Guide to Sexual Pleasure and Satisfaction,Dr.Debby Herbenick,jangan biarkan situasi memalukan seperti ini terjadi.Ini kerana ia bakal membuatkan mood bercinta pasangan anda surut secara tiba-tiba.Sekiranya berasa geli,jangan malu untuk meminta kepada pasangan untuk memberi sentuhan lembut berbanding sentuhan ringan yang mampu memicu perasaan geli.

3.Buang ‘Gas’ Saat Berhubungan Intim

Perlakuan ini memang sangat memalukan.Bagaimanapun,berdasarkan kajian rata-rata wanita membuang ‘gas’ sebanyak 14 kali sehari.Menurut Dr Tina Tessina,wanita boleh membuang gas,sendawa atau ‘kentut vagina’ yang berlaku saat udara terperangkap di dalam vagina selamanya berlangsungnya hubungan intim.


Untuk mengelakkan kejadian tersebut berlaku,anda boleh mengambil inisiatif dengan mengelakkan makanan yang menagandungi gas sebelum ‘bercinta’ atau mengambil ubat anti gas.Bagi mengawal keadaan,tidak salah kiranya anda berusaha mencipta suasana lucu dan pastinya si dia akan ketawa.Secara tidak langsung,hubungan anda berdua semakin dekat.


4.Lampu Dimatikan

Tidur dalam keadaan lampu terpasang atau tidak bergantung pada keselesaan setiap individu.Sekiranya anda lebih selesa berhubungan intim di dalam gelap,anda sebenarnya tidak sendirian.Ini kerana realitinya wanita kurang berkeyakinan saat pasangan melihatnya dalam keadaan tanpa seurat benang.


Bagaimanapun,apa yang melucukan menutur Dr.Debby Herbenick,kebanyakkan lelaki sebenarnya lebih gemar melihat pasangan tampil dalam keadaan tidak berbaju sehingga jelas memperlihatkan strech mark,selulit atau sebagainya di hadapan mereka.Tambahan pula,daya imaginasi mereka cukup hebat lebih-lebih lagi dalam perkara yang berkaitan tubuh wanita dan gaya hubungan intim.


Sebenarnya,berhubungan intim dalam keadaan lampu dimatikan bisa menurunkan kepuasan lelaki dalam ‘bercinta’.Bagi yang tidak biasa,cubalah manfaatkan cahaya lilin atau sebuah lampu tidur di kamar beradu anda.Dalam hal ini,cubalah untuk tidak memalukan diri anda sendiri dengan pengetahuan cetek mengenai kegemaran pasangan sewaktu ‘bercinta’.


P.S : NI UNTUK ILMU SAHAJA, SAPA YANG FIKIR BUKAN-BUKAN SILA KELUAR DARI BLOG INI . THANKS HAHA

Comments

Post a Comment

Kritikan Seorang Engineer Bertauliah

Popular posts from this blog

Tubuh Mongelku Di Kucup.. Di Isap.. Di Ramas Sepuas-puasnya

Kisah hidupku bermula di sebuah pub terkenal di ibu kota. Aku ditempatkan disuatu tempat yg sempit bersama 19 yg lain Tauke Leong yaaaa..aku masih ingat nama itu..dialah yg memiliki kami..Suatu malam datang seoranglelaki bernama Joe. Aku tak pasti apa yg dibincangkan oleh Joe dgn Taukey Leong..apa yg aku ingat..setelah itu Joe menghampiri dan membawa aku pergi..aku resah meninggalkan kawan yang lain.

Mereka hanya mampu melemparkan pandangan sayu penuh simpati? simpati padaku dan jugak pada diri mereka sendiri..kerna mereka sedar? mereka juga bakal menerima nasib yang sama? Joe membawa aku berjalan ? jalan menyusuri kaki lima ibu kota dengan riang..sungguh indah pemandangan bandaraya ini alangkah bahagianya jika aku dapat menikmati malam-malam begini tanpa kongkongan..tanpa perlu menjadi hamba kepada sesiapa..

Tiba Joe berhenti..melabuhkan punggung sambil tersenyum, menyeringai seolah-oleh ada sesuatu yg sedang mengeletek nafsunya perlahan-lahan Joe menyentuh tubuhku..dilurut-lurutnya …

Kenali Hafiz Mahamad

Wow ! Tak sangka mamat ni makin popular dikalangan gadis-gadis. Well, ramai pompuan nak boyfriend dia macam Hafiz Mahamad kan. Siapa je tak mau dilayan macam princess. Okay, buat yang masih tak kenal siapa Hafiz Mahamad ni, boleh lah Stalk Instagram, Twitter dan FB dia. Buat lelaki-lelaki diluar sana, boleh la ambil inspirasi dari dia. Hehehe



Instagram           :@Hafizmahamad
Twitter               : @Hafizmahamad
Facebook           :  Hafiz Mahamad

ZULASRI : Power shall ! 

JOM TERJAH STORY NI JUGA :
Bagaimana badan kita beroperasiJenis denda yang guru lakukan di sekolahProjek bahasa asing Kem Bina Insan guru Vokasional Mid Night Movie - The Hunger Games MockingJay

Cara mengambil SPM semula

Untuk mendapat kerja di institusi kerajaan dengan kelayakan SPM sekarang ni amat sukar. Banyak persaingan berlaku diantara pelajar lain. Semakin ramai pelajar Malaysia semakin pandai dengan mendapat keputusan yang cemerlang. Baru-baru ini, aku mendapat email daripada seorang sahabat blog yang mempertanyakan bagaimana untuk mengambil SPM semula. Okay, sebelum kita ingin mengambil peperiksaan ulangan, kita hendaklah berpegang dengan syarat yang diberikan oleh Kementerian.


Syarat Pendaftaran Peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM)


Pelajar Tingkatan Lima Sekolah Menengah Kerajaan / Sekolah Menengah Bantuan Kerajaan / Sekolah Swasta yang diiktiraf oleh Kementerian Pelajaran Malaysia.
atau

Mereka yang pernah menduduki PMR sekurang-kurangnya 1 (satu) tahun sebelum mendaftar untuk menduduki peperiksaan SPM.
atau
Mereka yang pernah menduduki peperiksaan SPM / SPM(V) / SPVM / MCE / SC / FMC.
atau
Mereka yang telah mencapai umur 19 17 tahun pada 1 Januari dalam tahun peperiksaan SPM semasa.

Merek…