Wednesday, August 22, 2012

Cara aktifkan Blackberry BB Plan di Android

Cara aktifkan Blackberry BB Plan di Android | Mula-mula memang tak percaya, tapi kalo korang test cara ini, memang boleh guna BB Plan di Android. Ini hanya la eksperimen aku dan beberapa orang apabila berjaya tweak Android supaya boleh guna Blackberry plan.

Caranya mudah sahaja untuk gunakan Blackberry Sosial Plan di Telefon Bimbit Android. Aku rasa susah lagi A B dan C.. Rate harga pun sama mengikut charge telco Blackberry seperti biasa, tetapi yang aku berjaya buat hanya pada celcom. Bagi pengguna maxis dan DiGi tu, aku tak jamin lagi ye.

Jom ikut tutorial mudah ini, khas untuk pengguna telco celcom.
Cara aktif BB Plan di Android

1. Taip *118# dan send
2. Pilih nombor 7 untuk ke Blackberry menu
3. Pilih samada daily, weekly, atau bulanly ikut anda.

Lepas itu tunggu panggilan SMS dari pihak Celcom mengatakan bahawa, “Anda berjaya subscribe ke BlackBerry Plan!”


Jadi korang selamat gunakan dengan aman, boleh la update status facebook dan twitter selepas ini terus dari android.

Kenapa perlu beli Blackberry bila korang dah boleh tweak pakej Blackberry BB plan ke OS Android? Ada sesiapa berani jawab?*Eksperimen ini dijalankan di telefon bimbit Galaxy Samsung Mini menggunakan telco Celcom UOX. Setakat ini tiada apa-apa masalah berlaku..


Apa-apa yang berlaku bila korang dah ON aktifkan BB plan ini di Android, korang boleh share di ruangan komen. Kita share ramai-ramai untuk test eksperimen Blackberry Plan untuk Android OS ini berhasil atau tidak.

1 comment:

Kritikan Seorang Engineer Bertauliah