Skip to main content

Cara aktifkan Blackberry BB Plan di Android





Cara aktifkan Blackberry BB Plan di Android | Mula-mula memang tak percaya, tapi kalo korang test cara ini, memang boleh guna BB Plan di Android. Ini hanya la eksperimen aku dan beberapa orang apabila berjaya tweak Android supaya boleh guna Blackberry plan.

Caranya mudah sahaja untuk gunakan Blackberry Sosial Plan di Telefon Bimbit Android. Aku rasa susah lagi A B dan C.. Rate harga pun sama mengikut charge telco Blackberry seperti biasa, tetapi yang aku berjaya buat hanya pada celcom. Bagi pengguna maxis dan DiGi tu, aku tak jamin lagi ye.

Jom ikut tutorial mudah ini, khas untuk pengguna telco celcom.
Cara aktif BB Plan di Android

1. Taip *118# dan send
2. Pilih nombor 7 untuk ke Blackberry menu
3. Pilih samada daily, weekly, atau bulanly ikut anda.

Lepas itu tunggu panggilan SMS dari pihak Celcom mengatakan bahawa, “Anda berjaya subscribe ke BlackBerry Plan!”


Jadi korang selamat gunakan dengan aman, boleh la update status facebook dan twitter selepas ini terus dari android.

Kenapa perlu beli Blackberry bila korang dah boleh tweak pakej Blackberry BB plan ke OS Android? Ada sesiapa berani jawab?



*Eksperimen ini dijalankan di telefon bimbit Galaxy Samsung Mini menggunakan telco Celcom UOX. Setakat ini tiada apa-apa masalah berlaku..


Apa-apa yang berlaku bila korang dah ON aktifkan BB plan ini di Android, korang boleh share di ruangan komen. Kita share ramai-ramai untuk test eksperimen Blackberry Plan untuk Android OS ini berhasil atau tidak.

Comments

Post a Comment

Kritikan Seorang Engineer Bertauliah

Popular posts from this blog

Tubuh Mongelku Di Kucup.. Di Isap.. Di Ramas Sepuas-puasnya

Kisah hidupku bermula di sebuah pub terkenal di ibu kota. Aku ditempatkan disuatu tempat yg sempit bersama 19 yg lain Tauke Leong yaaaa..aku masih ingat nama itu..dialah yg memiliki kami..Suatu malam datang seoranglelaki bernama Joe. Aku tak pasti apa yg dibincangkan oleh Joe dgn Taukey Leong..apa yg aku ingat..setelah itu Joe menghampiri dan membawa aku pergi..aku resah meninggalkan kawan yang lain.

Mereka hanya mampu melemparkan pandangan sayu penuh simpati? simpati padaku dan jugak pada diri mereka sendiri..kerna mereka sedar? mereka juga bakal menerima nasib yang sama? Joe membawa aku berjalan ? jalan menyusuri kaki lima ibu kota dengan riang..sungguh indah pemandangan bandaraya ini alangkah bahagianya jika aku dapat menikmati malam-malam begini tanpa kongkongan..tanpa perlu menjadi hamba kepada sesiapa..

Tiba Joe berhenti..melabuhkan punggung sambil tersenyum, menyeringai seolah-oleh ada sesuatu yg sedang mengeletek nafsunya perlahan-lahan Joe menyentuh tubuhku..dilurut-lurutnya …

Kenali Hafiz Mahamad

Wow ! Tak sangka mamat ni makin popular dikalangan gadis-gadis. Well, ramai pompuan nak boyfriend dia macam Hafiz Mahamad kan. Siapa je tak mau dilayan macam princess. Okay, buat yang masih tak kenal siapa Hafiz Mahamad ni, boleh lah Stalk Instagram, Twitter dan FB dia. Buat lelaki-lelaki diluar sana, boleh la ambil inspirasi dari dia. Hehehe



Instagram           :@Hafizmahamad
Twitter               : @Hafizmahamad
Facebook           :  Hafiz Mahamad

ZULASRI : Power shall ! 

JOM TERJAH STORY NI JUGA :
Bagaimana badan kita beroperasiJenis denda yang guru lakukan di sekolahProjek bahasa asing Kem Bina Insan guru Vokasional Mid Night Movie - The Hunger Games MockingJay

Cara mengambil SPM semula

Untuk mendapat kerja di institusi kerajaan dengan kelayakan SPM sekarang ni amat sukar. Banyak persaingan berlaku diantara pelajar lain. Semakin ramai pelajar Malaysia semakin pandai dengan mendapat keputusan yang cemerlang. Baru-baru ini, aku mendapat email daripada seorang sahabat blog yang mempertanyakan bagaimana untuk mengambil SPM semula. Okay, sebelum kita ingin mengambil peperiksaan ulangan, kita hendaklah berpegang dengan syarat yang diberikan oleh Kementerian.


Syarat Pendaftaran Peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM)


Pelajar Tingkatan Lima Sekolah Menengah Kerajaan / Sekolah Menengah Bantuan Kerajaan / Sekolah Swasta yang diiktiraf oleh Kementerian Pelajaran Malaysia.
atau

Mereka yang pernah menduduki PMR sekurang-kurangnya 1 (satu) tahun sebelum mendaftar untuk menduduki peperiksaan SPM.
atau
Mereka yang pernah menduduki peperiksaan SPM / SPM(V) / SPVM / MCE / SC / FMC.
atau
Mereka yang telah mencapai umur 19 17 tahun pada 1 Januari dalam tahun peperiksaan SPM semasa.

Merek…