Cara nak dapatkan gambar tanpa tekan right clik




Hai , xsangka pulak segmen : " Jom Tambah followers bersama Mr. Dracula" di sambut baik oleh rakan2 .
Thanks semua kerana sudi memeriahkan lagi segmen saya yang x seberapa ni. :)
Ada dikalangan blogger menutup " right clik " , so kalau2 nak buat segmen , rakan2 xdapat nak copy tu gambar contohnya camni




so hari ni , saya nak tunjuk ajar lah sikit bagaimana untuk mengambil gambar tersebut tanpa menekan right clik.


Senang je cuba ikut step by step okay ?

1. tekan image tu
2. dah tekan? alah tekan kuat2
3. pastu sambil tekan , cuba tarik ke tab
4 . xtaw mana tab ?, alah yg kat atas tu , kotak isi website tu 
5. Then cuba lah copy/ save image tersebut
6. siap :)


P.S : Kalau tak faham , sila tinggalkan pesanan anda . thanks

5 comments:

  1. Replies
    1. kn ag senang klw tarik imeg tu teros kt windows expoler.. or dekstop,, bile lps tesave,,, ag senang,,,

      Delete
  2. betul tu..ikut selera dan keselesaan masing2 lah yee

    ReplyDelete
  3. yang ni lagi senang..tengok ni..

    Cara nak dapatkan gambar tanpa tekan right clik




    Hai , xsangka pulak segmen : " Jom Tambah followers bersama Mr. Dracula" di sambut baik oleh rakan2 .
    Thanks semua kerana sudi memeriahkan lagi segmen saya yang x seberapa ni. :)
    Ada dikalangan blogger menutup " right clik " , so kalau2 nak buat segmen , rakan2 xdapat nak copy tu gambar contohnya camni





    so hari ni , saya nak tunjuk ajar lah sikit bagaimana untuk mengambil gambar tersebut tanpa menekan right clik.



    Senang je cuba ikut step by step okay ?

    1. tekan image tu
    2. dah tekan? alah tekan kuat2
    3. pastu sambil tekan , cuba tarik ke tab
    4 . xtaw mana tab ?, alah yg kat atas tu , kotak isi website tu
    5. Then cuba lah copy/ save image tersebut
    6. siap :)

    ReplyDelete

Kritikan Seorang Engineer Bertauliah